fbpx

Recept: cheesecake z vročo čokolado, ki ga pripraviš v 20 minutah

Recept: Cheesecake z vročo čokolado, ki ga v pripraviš v 20 minutah.

Med hladnim časom in prazniki se resnično ne moremo naveličati toplega kakava. In zakaj ga ne bi spravili tudi v sladico? Kremast sir, smetana in marshmallow penice v kombinaciji s kakavom vam bodo dali občutek, kot da pijete najbolj okusen napitek na svetu. Le da zanj potrebujete tudi vilice in krožnik.

Zakaj bi pripravljali tradicionalni cheesecake, če lahko vanj spravimo tudi kakav, ki bo v vašo kuhinjo privabil zimske vonjave. 20 minut časa vam bo vzel, pa še ne vključuje peke. Razloga, da ga ne bi pripravili, preprosto NI. Hitro v kuhinjo!

SESTAVINE:

  • 360 g smetane
  • 340 g kremastega sira
  • marshmallow penice
  • 100 g sladkorja
  • smetana za serviranje
  • 2 pakiranji mešanice za vročo čokolado
Cheesecake z vročo čokolado, ki ga v pripraviš v 20 minutah.
Cheesecake z vročo čokolado, ki ga v pripraviš v 20 minutah.

PRIPRAVA:

Z mešalnikom stepite smetano. Ko nastane trda masa, v njo dodajte kremasti sir in sladkor. Vse sestavine dobro premešajte, da nastane gladka zmes. V njo dodajte mešanici za vročo čokolado in marshmallow penice. Sestavine ponovno zmešajte in jih prelijte po že pripravljeni skorji (150 g graham krekerjev, 75 g masla in 65 g sladkorja zmešajte in maso (s pritiski) razporedite po pekaču).

Po vrhu sladice razporedite marshmallow penice. Kolač pokrijte s plastično folijo in počakajte, da se v hladilniku strdi. Postrezite ga s stepeno smetano, po njem pa tudi posujte mešanico za vročo čokolado.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!