Lopuksi meillä on jotain sirujen, pastan ja rapean ystäville. Tässä on resepti pastalastuille, joista tulee uusi pahenne.
Čips iz testenin? Zveni nenavadno? No, pa ni. Ne samo, da je to zelo okusen prigrizek, je tudi lepo hrustljav, dopolnite pa ga lahko na primer z omako marinara. V nadaljevanju si poglejte, kaj vse rabite za pripravo nove pregrehe, potem pa veselo na delo.
Ainesosat
- pol kilograma testenin v obliki metuljčkov
- kasviöljy
- 1 žlica italijanske začimbne mešanice (origano, timijan, rožmarin, bazilika …)
- 1 žlica česna v prahu
- 50 gramov naribanega parmezana
- suola
- pippuri
- po želji omaka marinara za pomakanje
Valmistautuminen
V večjem loncu zavrite slano vodo, skuhajte testenine al dente (okoli 8 minut) in jih kuhane odcedite.
V večjo in globljo ponev nalijte rastlinsko olje in ga grejte na srednje močnem ognju. Ko je pripravljeno, dodajte približno 100 gramov testenin. Pecite, da postanejo zlato rjave in hrustljave, približno 2 minuti na vsaki strani. Testenine iz olja poberite na papirnato birsačo in takoj začinite z mešanico italijanskih začimb, s česnom v prahu, parmezanom, soljo in poprom. Enako ponovite tudi s preostalimi testeninami. Če želite, lahko za pomakanje pripravite tudi omako marinara. Pa dober tek!
Pripravo čipsa iz testenin si lahko ogledate tudi v priloženem videu.