Haluatko tehdä yksinkertaisen mutta uskomattoman herkullisen jälkiruoan, jota ei tarvitse paistaa? Tee sitten tämä suklaamaapähkinävoijuustokakku, joka on jumalien ruokaa!
Tokrat boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji čokolade in arašidovega masla. Za vas imamo namreč čokoladni juustokakku z arašidovim maslom brez peke! Za to tako ne potrebujete kakšnega posebnega kuharskega znanja, le dobro voljo in željo po ‘nečem sladkem’.
LUE LISÄÄ: Resepti: Nutellamisu, tiramisu Nutellalla
Sestavine – čokoladni juustokakku z arašidovim maslom brez peke (za 8 do 10 rezin):
- 10 polnozrnatih krekerjev
- 7 jedilnih žlic stopljenega masla
- 680 gramov kremnega sira
- 1 in ½ skodelice sladkorja v prahu
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 in ½ skodelice čokoladnih solzic
- 2 skodelici stopljenega arašidovega masla
- 1 skodelica sladkorja v prahu
Priprava čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom brez peke:
Polnozrnate krekerje stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite do finih drobtin. Nato stresite drobtine v skledo in primešajte stopljeno maslo ter mešajte tako dolgo, da dobite teksturo ‘vlažnega peska’. Maso nato razporedite po pekaču in postavite v hladilnik.
V večji skledi pripravite zmehčan kremni sir in mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da ni grudic. Primešajte stopljeno čokolado in mešajte, da dobite enotno maso. Mešanico prelijte na testo iz krekerjev in jo zravnajte. Postavite v hladilnik.
V večji skledi zmešajte stopljeno arašidovo maslo in sladkor v prahu. Maso prelijte po sladici in jo enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik za 2 do 4 ure. Pa dober tek!
Pripravo čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom si lahko ogledate tudi v priloženem video: