Pidätkö rapeista perunoista, mutta et tiedä miten ne tehdään? Älä huoli, kerromme sinulle salaisuuden. Sinusta tulee täydellinen rapeiden perunoiden kokki.
Številni svetovni kuharji dvakrat obdelajo krompir, preden ga postrežejo svojim gostom.
Najprej ga skuhajo v slani vodi, Rouva odcedijo in osušijo ter ga nato spečejo v pečici do hrustljave skorjice.
Celoten postopek lahko naredite tudi na štedilniku v ponvi, ne da bi prilili veliko olja.
Izboljšajte okus krompirja s pametno izbranimi začimbami, kot sta paprika v prahu in cayennenpippuri. Po peki ga začinite z sitruunamehua in lističi koriandra.
Hrustljav krompir pečen v ponvi
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 50 ml rastlinskega olja
- 30 ml sitruunamehua
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 čajna žlička paprike
- sveži listi koriandra za serviranje
Ohje
- Krompir olupite in narežete na majhne kocke.
- Kuhate ga v slani vodi približno 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča.
- Dobro ga odcedite in posušite.
- V ponvi segrejete olje in na njem prepražite krompir, da postane hrustljav z vseh strani. To vam bo vzelo 8 do 10 minut.
- Dodate drobno sesekljan česen in ga dušite s krompirjem približno eno do dve minuti. Pazite, da se česen ne zažge.
- Dodate papriko, dobro premešate in pustite še pol minute.
- Krompir vzamete ven, ga potresete s sesekljanim koriandrom in limoninim sokom.
- Solite in postrežete še toplo.