fbpx

Recept: hrustljav krompir pečen v ponvi

Skrivnost hrustljavega krompirja

Foto: envato

Imate radi hrustljav krompir, a ne veste, kako ga pripraviti? Ne skrbite, zaupali vam bomo skrivnost. Postali boste popoln kuhar hrustljavega krompirja.

Številni svetovni kuharji dvakrat obdelajo krompir, preden ga postrežejo svojim gostom.

Najprej ga skuhajo v slani vodi, ga odcedijo in osušijo ter ga nato spečejo v pečici do hrustljave skorjice.

Celoten postopek lahko naredite tudi na štedilniku v ponvi, ne da bi prilili veliko olja.

Izboljšajte okus krompirja s pametno izbranimi začimbami, kot sta sladka paprika v prahu in kajenski poper. Po peki ga začinite z limoninim sokom in lističi koriandra.

Hrustljav krompir pečen v ponvi

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 50 ml rastlinskega olja
  • 30 ml limoninega soka
  • 2-3 stroki česna
  • 1 čajna žlička paprike
  • sveži listi koriandra za serviranje

Navodila

  1. Krompir olupite in narežete na majhne kocke.
  2. Kuhate ga v slani vodi približno 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča.
  3. Dobro ga odcedite in posušite.
  4. V ponvi segrejete olje in na njem prepražite krompir, da postane hrustljav z vseh strani. To vam bo vzelo 8 do 10 minut.
  5. Dodate drobno sesekljan česen in ga dušite s krompirjem približno eno do dve minuti. Pazite, da se česen ne zažge.
  6. Dodate papriko, dobro premešate in pustite še pol minute.
  7. Krompir vzamete ven, ga potresete s sesekljanim koriandrom in limoninim sokom.
  8. Solite in postrežete še toplo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!