Luuletko, että Sloveniassa on vain pannukakkuja sellaisina kuin me ne tunnemme? Olit väärässä, niille on olemassa tuhansia reseptejä ja nimiä - ja Nutella-taskuina niistä tulee suosikkimakea paheesi.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Uudenvuoden päätökset. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 ruokalusikallista leivinjauhetta
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml maitoa
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: