Parhaan kuuman suklaan tulee olla päivän herkku, joka kuhisee ja lämmittää talvi-iltaisin, jolloin mieluummin käpertyisit palloon ja unohdat kaiken ympärillämme. Sen pitäisi olla pöydällä useita kertoja, kun paras ystävämme vierailee meillä, ja se menee ehdottomasti jouluaamuna perheenä.
Paras kuuma suklaa je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.
LUE LISÄÄ: Herkullista kuumaa suklaata terveellisemmällä tavalla
Meidän najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.
Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):
- 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
- 100 g prave čokolade
- 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
- 2 veliki žlici kakava
- 2 tl sokeria
- stepena smetana (po želji)
- žlička naribane čokolade
Valmistautuminen:
Aromatično mešanico za kaakao, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.