Oletko koskaan kokeillut vesimelonivanukkaa? Ei? Sitten et tiedä mitä menetät! Jos et osaa päättää vanukkaan ja vesimelonin välillä, nyt sinun ei tarvitse päättää jommankumman välillä, sillä tässä reseptissä yhdistät nämä kaksi virkistävää ja kevyttä jälkiruokaa, joka sopii täydellisesti kuumille kesäpäiville.
Puding iz lubenice je sladica, kot ustvarjena za poletje. Ne le, ker je osvežilna, pač pa tudi, ker je vähäkalorinen in boste zanjo vedno našli prostor v želodčku, četudi se boste pred tem še tako najedli.
LUE LISÄÄ: Resepti: seljanmarjahillo seljankukista
Puding iz lubenice je zelo preprost za pripravo, zanj boste potrebovali vain muutaman minuutin in malo sestavin.
Recept za puding iz lubenice:
Sestavine za puding iz lubenice (za 4 osebe):
- 1 kg vesimelonia
- 1 žlica nerafiniranega sladkorja
- 1 sitruuna
- 1 vaniljev prašek za puding (ali toliko škroba)
- 1,5 dcl vode
- meta (po želji)
Postopek priprave pudinga iz lubenice:
Lubenici odstranimo semena in meso pretlačimo. Najbolje je to storiti s paličnim mešalnikom. V kozici razžvrkljamo vaniljev prašek, sladkor in limonin sok ter dodamo lubenico in vodo. Vse skupaj postavimo na štedilnik, kjer mora puding nežno vreti okoli dve minuti. Nato ga prelijemo v skodelice in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Postrežemo hladnega in okrašenega s svežimi koščki lubenice, ki smo jih aromatizirali s sesekljano meto. Pa dober tek!
Videorecept za puding iz lubenice: