fbpx

Resepti: Upea mansikkapannukakku

Kukapa ei rakasta pannukakkuja? Mitä jos ensi kerralla palkitsisimme niitä hieman ja tekisimme niistä upean kakun? Kyllä sekin on mahdollista. Todiste tästä on tämä herkullinen mansikkapannukakku, jonka valmistat silmänräpäyksessä.

Jagodna torta iz palačink je preprosta za pripravo, okus pa je seveda božanski. Če še ne veste, kako bi lahko porabili res zrele banane, potem boste s to sladico ubili dve muhi na en mah: ne samo, da boste porabili te banane, tudi tortico boste imeli. Zdaj pa si hitro zavežite predpasnik in pripravite današnjo sladico.

Jagodna torta iz palačink
Jagodna torta iz palačink

Sestavine za jagodno torto iz palačink:

  • 4 isoa munaa
  • 840 ml mleka
  • 80 ml öljyä
  • 2 žlički vanilje
  • 3 zelo zrele banana
  • 100 g sokeria
  • pol žličke soli
  • 250 grammaa jauhoja
  • pol žličke masla
  • 10 jagod
  • 300 ml smetane
  • 2 ruokalusikallista tomusokeria

Priprava jagodne torte iz palačink:

V multipraktiku ali mešalniku zmešajte jajca, mleko, olje, vaniljo, banane, sol in moko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo.
V srednje veliki ponvi na srednji vročini stopite maslo in ga razmažite po celotnem dnu ponve. Specite palačinke.
V multipraktiku ali mešalniku zmiksajte jagode, da dobite gladki pire. Pire prelijte skozi sito, da tako odstranite semena in morebitne kepe. Dajte na hladno za 15 minut. V večji skledi stepite smetano s sladkorjem v prahu. Dodajte polovico jagodnega pireja in premešajte. Dodajte še preostali del pireja in ga s kuhalnico nežno vmešajte.
Nekaj jagodne kreme razmažite po krožniku in dajte nanjo prvo palačinko ter jo premažite s kremo. Enako naredite s preostalimi palačinkami, sestavljanje končajte s kremo. Za okras na torto položite nekaj rezin jagod. Pa dober tek!

Pripravo jagodne torte iz palačink si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku:

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.