Kesä kaipaa virkistävää jälkiruokaa, joten mikset kokeilisi virkistävää sitruunatiramisu-reseptiä?
V nadajevanju vas čaka lahek sitruunatiramisun resepti, ki vas bo zelo prijetno osvežil!
Ainesosat
Za tiramisu
- 250 g sira mascaropone
- 250 g piškotov za tiramisu
- 130 g sokeria
- 3 munaa
Za sirup
- 10 cl sveže iztisnjenega limoninga soka (približno 4 limone)
- 10 cl vode
- 6 žličk sladkorja
- 1 žlica limoncella (po želji)
Za okras
- 1 bio limona
Valmistautuminen
Dan prej pripravite kremo iz mascarpona. Beljake ločite od rumenjakov, nato pa rumenjake stepite s 120 g sladkorja. Dodajte mascarpone in dobro premešajte. Beljake stepite z 10 g sladkorja in nežno vmešajte v kremo iz mascarpona. V hladilniku hranite vsaj 6 ur.
Iztisnite limone, da dobite 10 cl soka, ki ga prelijte v kozico. Dodajte sok vodo, sladkor in segrejte, da se sladkor stopi. Po želji dodajte limoncello in premešajte.
Piškote namočite enega za drugim v pripravljen sirup in oblikujte osnovo za tiramisu tako, da v vsak kozarček postavite dva piškota, narezana na koščke. Dodajte kremo iz mascrapona. Postopek nadaljujte, da porabite vse piškote in vso kremo. Pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 6 ur. Tik pred postrežbo za okras dodajte nekoliko limonine lupinice in po želji še lističe mete. Pa sladek dober tek!
PS: Sladico bi lahko pripravili tudi v pekaču. Naložite prvo plast v sirup pomočenih piškotov, dodajte kremo, ponovite s piškoti in nato še enkrat s kremo. Na koncu okrasite po želji!