Tämä herkullinen paistamaton kurpitsajuustokakku on yksinkertainen, silkkinen jälkiruoka, joka sopii täydellisesti syyspäiviin. Kokeile, et tule katumaan.
Kurpitsat so odlične tako kot okras (ne pozabite, halloween je pred vrati) kot tudi kot ruokaa. Še posebno so dobrodošle pri sladicah, kjer poskrbijo za neponovljiv okus. Tokrat smo za vas pripravili recept za pravo sladico za noč čarovnic: božanski bučni cheesecake brez peke.
Sestavine za bučni cheesecake brez peke:
- 2 skodelici in pol zdrobljenih graham keksov
- pol skodelice stopljenega masla
- 225 gramov kremnega sira
- 1 kuppi kuohukermaa
- 1 skodelica sladkorja v prahu
- 1 skodelica in pol bučnega pireja
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 čajna žlička vanilje
- stepena smetana za okras
Priprava bučnega cheesecaka brez peke:
V skledi dobro zmešajte drobtine graham keksov in stopljeno maslo. Dobljeno maso prenesite v pekač (premer 23 cm) in ustvarite enakomerno podlago, ki se na straneh dviga 2 centimetra. V večji skledi zmešajte kremni sir in smetano za stepanje ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso (3 do 4 minute). Dodajte sladkor, bučnega pire, cimet in vaniljo ter stepite do gladke in puhaste mase. Kremo prelije po podlagi, pokrije s plastično folijo in postavite v hladilnik za 6 do 8 ur. Okrasite s stepeno smetano, razrežite in postrezite. Pa dober tek!
Pripravo bučnega cheesecaka brez peke si lahko ogledate tudi v priloženem videu: