Syntymäpäivät, lomat tai halusit vain makeisia - on monia syitä aloittaa kakun valmistus. Ja se, että olet jatkuvasti taistelussa ajan kanssa, ei myöskään ole tekosyy - olemme laatineet herkullisen suklaakakun reseptin, joka vie vain 10 minuuttia.
Če ste torto že kdaj pekli, potem morda mislite, da vam bo priprava le-te vzela nemalo časa. Vendar pa to ne velja za okusno čokoladno torto, za pripravo katere ne boste potrebovali niti uunit. Recept za slastno torto, znano po kombinaciji okusov suklaata ja vanilja, je zelo helppo, vzel pa vam bo le 10 minuuttia.
Suklaakakku
Ainekset
- Sestavine za torto:
- puoli litraa maitoa
- 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
- 3 ruokalusikallista sokeria
- piškoti z nadevom iz želeja in čokoladnim prelivom (npr. Jaffa piškoti)
- trdi masleni piškoti (npr. keksi Petit Beurre) Ainekset glasuuriin:
- 100 g suklaata
- 50 g voita
- 3 ruokalusikallista vettä
- 3 ruokalusikallista sokeria
Ohje
- Trde maslene piškote razporedite v plitvo skledo / pekač tako, da bodo prekrili dno.
- Vroč vanilijev puding, ki ste ga skuhali z mešanico iz vrečke, mlekom in sladkorjem, prelijte po piškotih.
- Na puding položite čokoladne piškote in sicer tako, da boste prekrili celotno površino.
- S pomočjo vodne pare stopite čokolado, sladkor in vodo, da dobite gosto zmes. To naredite tako, da na ogenj postavite posodo z vročo vodo, na katero ste postavili posodo s čokolado, sladkorjem in vodo in vodo segrevate, dokler se čokolada ne stopi.
- Zmes odstavite z ognja, ji primešajte maslo in prelijte čez torto.
- Torto postrezite ohlajeno skupaj s svojim najljubšim napitkom. Dober tek!
Lisävinkkejä:
- Namesto v pekača lahko uporabite model za torto.
- Če želite, da je torta še bolj kremasta, podvojite količino mleka, sladkorja in pudinga.
- Če se uvrščate med tiste, ki jim čokolade nikoli ni preveč, lahko vanilijev puding zamenjate s čokoladnim.