Uskotko sanontaan, että mitä teemme uuden vuoden ensimmäisenä päivänä, teemme ympäri vuoden? Sitten meillä on sinulle suloinen ehdotus. Hemmottele itseäsi aamiaisella makealla paahtoleivällä hunajalla ja marjoilla, mikä varmistaa, että koko vuosi 2016 on hunajamakea.
Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot sladko.
Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili yksinkertainen resepti za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi jäätelö in po želji še suklaa.
LUE LISÄÄ: Resepti: kotitekoinen sormen nuolemissuklaa
Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:
- 8 toastov
- voita
- hunaja
- marjoja
- po želji sladoled in stopljena čokolada
Priprava toasta z medom in jagodičevjem:
Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).
Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu: