fbpx

Ravintola Sajovic

Ljubljanan ja Mariborin puolivälissä, Praser-lammikoiden vieressä Šentrupertin ja Savinja-joen lähellä, seisoo Sajovic-ravintola. Se on pääasiassa kuuluisa tuoreen meren ja makean veden erikoisuuksista. Heidän kotierikoisuuksiaan ovat toscanalaistyylinen lahna, lohikyljys purjoriisillä, grillattu rypälefilee, kala...

Perustiedot
Osoite
Ravintola Sajovic
Preserje 9
Braslovče
Ajoittaa
od torka do četrtka od 10. do 22. ure, petek in sobota od 10. do 23. ure
Ottaa yhteyttä
(03) 705 98 00

Na pol poti med Ljubljano in Mariborom, ob preserskih ribnikih v bližini Šentruperta in reke Savinje, stoji restavracija Sajovic. Slovi predvsem po pripravi svežih morskih in sladkovodnih specialitet. Njihove hišne specialitete so orada po toskansko, lososov kotlet na porovem rižu, grdobinin kotlet na žaru, ribji brodet s polento, jastog s testeninami in hobotnica izpod peke. Poleg tega pripravljajo jedi s klasičnega žara, iz krušne peči in podpeke, jedi s tartufi, jedi slovenske kuhinje ter pristne domače sladice. Tudi vegetarijanci ne bodo ostali lačni, saj je ponudba zanje zelo obsežna. Med drugim lahko preizkusijo ajdovo kašo z jurčki, zelenjavo ali šampinjone na žaru, široke rezance z jurčki, zelenjavo po mediteransko ali polnjeno papriko s tofujem. Med doma narejenimi sladicami izpostavljajo ajdove žepke z medom in orehi ter sirove štruklje s karamelom. Če obiščemo restavracijo v večji skupini ljudi, si menije lahko sestavimo sami. Če odlična kulinarika ni dovolj dober razlog za obisk restavracije Sajovic, je to zagotovo neokrnjena narava. Ribnike lahko opazujemo tudi med kosilom z letno-zimske terase, v toplejših mesecih pa posedimo v zelenem parku. Možnosti kolesarjenja, sprehodov v naravo ali ribarjenja v katerem izmed treh ribnikov so tu ogromne, zato je še najbolje, da si za izlet rezerviramo kar cel dan.

Edellinen
Harambasha
Seuraava
Villa Bled

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.