Mitkä ovat parhaat reseptit mansikoiden kanssa? Lue eteenpäin, niin paljastamme joitain herkullisia jälkiruokia, jotka ovat ruokalistallasi tästä päivästä alkaen.
He odottavat sinua alla najboljši recepti z jagodami, ki vključujejo okusne sladice, pa tudi eno pijačo, ki so preprosto božanski! Tako božanski, da po njih hrepenijo celo bogovi …
Resepti: herkullinen ja nopea kakku valkosuklaalla ja mansikoilla
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
- 6 munankeltuaista
- 250 g sokeria
- 250 g mansikoita
- 750 ml makeaa kermaa
- 250 g bele čokolade
Valmistautuminen
Umešajte rumenjake in sladkor in ko masa postane penasta, jo postavite nad paro. Mešajte, da postane kremasta. Odstranite z ognja in mešajte z mešalnikom, da se masa ohladi. Operite jagode, odrežite lističe in jih zmečkajte. Sladko smetano stepite in dodajte v zmes z rumenjaki. Vmešajte tudi zmečkane jagode. Maso prelijte v model za torto in čez noč postavite v zamrzovalnik. Naslednji dan nad paro stopite belo čokolado in jo nekoliko ohladite. Prelijte preko torte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jo odstranite iz pekača in okrasite po želj
Resepti: Upea mansikkapannukakku
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
- 4 isoa munaa
- 840 ml mleka
- 80 ml öljyä
- 2 žlički vanilje
- 3 zelo zrele banana
- 100 g sokeria
- pol žličke soli
- 250 grammaa jauhoja
- pol žličke masla
- 10 jagod
- 300 ml smetane
- 2 ruokalusikallista tomusokeria
Valmistautuminen
V multipraktiku ali mešalniku zmešajte jajca, mleko, olje, vaniljo, banane, sol in moko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo. V srednje veliki ponvi na srednji vročini stopite maslo in ga razmažite po celotnem dnu ponve. Specite palačinke. V multipraktiku ali mešalniku zmiksajte jagode, da dobite gladki pire. Pire prelijte skozi sito, da tako odstranite semena in morebitne kepe. Dajte na hladno za 15 minut. V večji skledi stepite smetano s sladkorjem v prahu. Dodajte polovico jagodnega pireja in premešajte. Dodajte še preostali del pireja in ga s kuhalnico nežno vmešajte. Nekaj jagodne kreme razmažite po krožniku in dajte nanjo prvo palačinko ter jo premažite s kremo. Enako naredite s preostalimi palačinkami, sestavljanje končajte s kremo. Za okras na torto položite nekaj rezin jagod.
Recept: jagodni tiramisu za bogove
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
- 400 g baby piškotov
- 1 kg svežih jagod
- 500 g mascarponejuustoa
- ½ lončka kisle smetane
- 4 ruokalusikallista sokeria
- 2 vanilijeva sladkorja
- 200 g smetane za stepanje
- 4 munaa
- ½ limone (sok)
Valmistautuminen
Na našem seznamu Najboljši recepti z jagodami je seveda tudi jagodni tiramusu. Jagode operemo, odcedimo, narežemo na rezine in posujemo z žlico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok in tudi tega prihranimo za kasneje. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepemo beljake in jih nato previdno vmešamo v rumenjakovo kremo. V jagodni sok namakamo baby piškote in z njimi obložimo posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovimo tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod.
Resepti: mansikkarulla helpoimmalla tavalla
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
Za testo
- 4 munaa
- 4 velike žlice moke
- 4 velike žlice sladkorja
Nadev z jagodami
- 3 dcl sladke smetane
- 40 dag jagod
Valmistautuminen
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča. Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano. Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi. Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano. Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.
Recept: jagodni mousse
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
- 3 lističe želatine ali 10 g želatinastega prahu
- 500 g zrelih jagod
- 1 žlico limoninega soka
- 5 ruokalusikallista sokeria
- 2 munanvalkuaista
- 200 ml makeaa kermaa
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
Valmistautuminen
Jagode očistite in jih splaknite pod tekočo vodo. Dobro jih odcedite in narežite na majhne koščke. Jagodam dodajte žlico sladkorja in limoninega soka. Vse skupaj zmešajte do gladke zmesi in pustite stati 15 minut. Nato odstranite 100g jagodnega pireja, ga pokrijte in shranite v hladilnik, saj bo to dodatek h končnemu serviranju. Želatino stresite v skledo in jo prelijete s hladno vodo. Pustite stati 10 minut, da nabrekne. Nato jo odcedite in dodajte k jagodnemu pireju, ki ste ga predhodno pripravili. Vse skupaj prelite v kozico (posodo) in segrejte, vendar pazite, da tekočina ne zavre. Beljakom dodajte štiri žlice sladkorja in vse skupaj dobro premešajte, dokler masa ne postane gladka, čvrsta in ima pravi sijaj. Stepeni smetani dodajte žličko vanilijevega ekstrakta. Pripravljen jagodni pire s kuhalnico počasi zmešajte s sladko smetano, da se masa prelije v barvo jagod. Nato vse skupaj nežno zmešajte tudi v beljake. Tako pripravljeno maso pokrijte in pustite v hladilniku vsaj dve uri, da se dobro ohladi in strdi. V lepe kozarce servirajte plast pripravljane jagodne mase, po vrhu pa prelijte jagodni pire, ki ste ga prihranili na začetku. Na koncu okrasite še s koščki jagod.
Recept: osvežujoče pecivo iz jagod in jogurta brez peke
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
Taikina
- 250 g maslenih keksov
- 50 g voita
- 150 g jedilne čokolade
Kerma
- 600 g svežih jagod
- 250 g tomusokeria
- 600 g jogurta
- 300 g kreikkalaista jogurttia
- 150 g kremnega sira
- 12 lističev želatine
Valmistautuminen
Maslene kekse fino zdrobimo. Maslo in čokolado stopimo nad paro ter vmešamo drobtine keksov. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača in ga dobro stisnemo ob pekač. Postavimo v hladilnik, da se utrdi. Za kremo najprej očistimo jagode. Nato jih skupaj s sladkorjem v prahu zmiksamo. 4 jedilne žlice jagodnega pireja si damo na stran. Oba jogurta med sabo zmešamo, dodamo jagodni pire. Premešamo in dodamo še kremni sir. Lističe želatine damo za nekaj minut v hladno vodo, nato vodo iz njih nežno iztisnemo in jih damo v lonec skupaj s 4 žlicami jagodnega pireja. Rahlo zagrejemo (NE SME VRETI!), da se želatina raztopi. Nato lonec umaknemo s štedilnika in dodamo še 3 žlice jogurtove mase, da se bo želatina hitreje ohladila. Ohlajeno dodamo k preostali kremi iz jagod in jogurtov in dobro premešamo. Tako pripravljeno kremo enakomerno razporedimo po biskvitu in pecivo čez noč postavimo v hladilnik. Pecivo lahko okrasimo z jagodami in čokoladnimi mrvicami.
Recept: jagodna torta iz listnatega testa (millefeuille)
Ainesosat
- leivonnainen
- 3 čajne žličke sladkorja
Za kremo
- 2 munankeltuaista
- 1/3 kuppia sokeria
- 2 žlici škroba
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 kuppi maitoa
- 6 jagod
Valmistautuminen
V posodi za mikrovalovko stepite rumenjake s sladkorjem, da dobite bledo rumeno barvo. Dodajte škrob in dobro stepite. Dodajte še vaniljev ekstrakt in mleko ter premešajte, da dobite homogeno maso. Posodo prekrijte s plastično folijo (naj ne bo preveč ‘zategnjena’) in postavite v mikrovalovko za 4 minute, na polovici časa premešajte. Odstranite iz mikrovalovke in premešajte, pustite da se hladi vsaj pol ure. Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele in ga prepikajte z vilicami. V posodi s premazom proti prijemanju na nizki temperature kuhajte oziroma pecite testo 10 minut. Obrnite in pokrijte s pokrovko. Pustite še dodatnih 10 minut, odstranite pokrovko in po testu posujte eno žlico sladkorja. Obrnite testo, tako da je plast s sladkorjem na dnu. Povečajte temperaturo. Prek testa dajte kos papirja za pečenje in s pomočjo druge ponve testo stisnite. Ko se površina karamelizira (1 do 2 minuti), odstranite s štedilnika in pustite, da se testo ohladi na sobno temperature. Kremo s pomočjo vrečke z okroglo konico nanesite na prvo plast testa. Pokrijte s plastjo narezanih jagod, na to dodajte kremo in pokrijte s testom. Ponovite postopek. Na koncu lahko sladico posipajte še s sladkorjem v prahu.
Resepti: herkullinen kolmen ainesosan mansikkapiirakka
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
Za jagodno pito
- 1 listnato testo (odtaljeno)
- 450 gramov svežih jagod
- 1 jedilna žlica sladkorja (ali nadomestila za sladkor)
Za stepeno smetano z limono
- 1 kuppi kuohukermaa
- 2 jedilni žlici sladkorja v prahu
- lupinica in sok polovice limone
Valmistautuminen
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Listnato testo razvajajte in ga položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Jagode narežite in jih razporedite po testu (približno 2 centimetra od roba). Robove testa zavihajte rahlo čez jagode. Potresite s sladkorjem. Pecite 18 do 20 minut.
Z električnim mešalnikom stepite smetano do srednje trdote, dodajte sladkor v prahu, limonino lupinico in sok. Stepajte do konca. Pokrijte in postavite na hladno za 4 ure.
Resepti: Mansikka Sangria
Katso tämä postaus Instagramissa
Ainesosat
- 0,75 l ohlajenega vina rosé
- 2 – 3 košarice jagod
- 50 ml jagodnega sirupa ali malinovca
- 150 ml vode, sodavice ali pomarančnega soka – odvisno od okusa
- sveža meta
- jäätä
Valmistautuminen
Naš seznam Najboljši recepti z jagodami zaključujemo z odlično osvežilno pijačo. Jagode operite, odstranite jim peclje, ter jih narežite. Približno 1/3 jagod uporabite za pripravo sirupa, ostale boste potrebovali na koncu postopka. Jagode, ki ste jih prej narezali dobro zmečkajte in jih dajte v ponev. Dodajte tri žlice sladkorja in vse skupaj rahlo prekuhajte (10 minut), občasno premešajte, da nastane jagodni pire. Pripravite si cedilo in precedite jagodni sirup. Z lopatico jagode pritisnete, da vsa tekočina odteče. Pripravljen sirup odstavite, da se ohladi. Za hitrejšo pripravo koktelja lahko jagodni sirup nadomestite tudi s sokom malinovca. V pripravljeni jagodni sirup dodajte 150 ml pomarančnega soka, vode ali sodavice (odvisno od okusa), preostale narezane jagode, led, svežo meto ter steklenico ohlajenega vina rose. Vse sestavine rahlo premešajte, da se povežejo v slastno aromo in dobro ohladite.
Več receptov z jagodami najdete tässä.