Täydellisen brunssin loihtivan helpon leipävanukkaan resepti on erinomainen todiste siitä, että vanhasta leivästä voi tehdä herkullisen jälkiruoan, joka katoaa lautasilta hetkessä.
Naslednjič, ko v shrambi odkrijemo pozabljeno štruco kruha, je nikar ne zavrzimo, ampak se spomnimo na odličen recept za enostaven kruhov puding, joka sopii täydellisesti popoln brunch. Z receptom se lahko tudi malo poigramo, saj mu lahko dodamo sveže ali suho sadje, kombinacijo dišečih začimb (kardamom, cimet, piment, muškatni orešček, …), lahko pa se odločimo tudi za slastne čokoladne koščke.
Recept za enostaven kruhov puding:
Ainesosat:
- 2 kupillista maitoa
- 2 ruokalusikallista voita
- 1 žličko vanilijevega ekstrakta
- 1/3 kuppia sokeria
- hyppysellinen suolaa
- ½ štruce belega kruha, narezane na kocke
- 2 munaa
Navodila za pripravo kruhovega pudinga:
Pečico segrejemo na 180 astetta. V manjši kozici segrejemo mleko, maslo, vanilijo, sladkor in sol. Kuhamo, dokler se maslo ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem namastimo pekač in ga napolnimo s kruhovimi kockami. Jajci stepemo in ju dodamo k ohlajeni mlečni mešanici, s katero nato prelijemo kruh.
Pečemo 30 do 45 minut in postrežemo še toplo. Dober tek!