Pour de nombreuses personnes, la fête du 1er mai est l'occasion de consommer de l'alcool : on dit qu'il a en soi un effet négatif sur la santé, mais lorsqu'il est combiné avec certains aliments, il peut causer encore plus de dégâts.
Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar pri tem morate biti previdni, saj lahko kombinacije alkohola et različnih jedi povzročijo kopico težav.
Da bodo vaši majski prazniki minili karseda mirno, si preberite seznam 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.
1. Slani prigrizki
Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, popovka, smoki … postanete žejni, kar pomeni, da naj bi posledično spili več alkohola. Na ta način se ne boste odžejali, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z eau.
2. Kruh
Pain semblable à bière vsebuje večje količine kvasa, ki naj bi povzročal forcer. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po des noisettes, zelenjavi ali manj mastnem viande.
3. Kava in energijski napitki
Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini et zmanjšanih sposobnosti. Do tega naj bi prihajalo zaradi stimulacijskega delovanja kofeina.
4. Dietni sokovi
S kombiniranjem dietnih sokov z žganimi prijačami naj bi veliko prej občutili učinek alkohola. Sladkor, ki se nahaja v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.
5. Citrusi
Citrusi, med katere se uvrščajo mandarine, une orange et citron, vsebujejo veliko acides, ki se v kombinaciji z alkoholom domnevno ne obnese dobro, ker naj bi izzvala zgago.