fbpx

9 types d'aliments que vous ne saviez pas que vous pouviez "jeter sur le gril"

Lorsque nous décidons d'organiser un pique-nique, les čevapčiči, la volaille, les raznjiči et les hot-dogs sont généralement au menu aux côtés des légumes et du pain. Pourquoi ne pas essayer quelque chose de nouveau ? Vous pouvez préparer bien d’autres délices sur le grill.

Kuharski mojstri ne bi bili mojstri, če ne bi znali pripraviti specialitet, za katere navadni smrtnik ni še niti slišal. Če boste upoštevali njihove nasvete, pa se lahko tudi v prelevite v prave gurmane in svoj piknik popestrite s prav posebnimi jedmi. Poglejmo, s katerimi.

Huîtres


Priljubljena vrsta školjk je kot nalašč za peko na žaru. Razprite njihovo lupino in jih začinite s papriko, česnovimi stroki, koriandrom, maslom in limoninim sokom.

Piščančja pizza


Ali si predstavljate, kako je videti piščančja pizza? Namesto testa uporabite piščančja prsa, v katera zavijete paradižnik, mocarelo, salamo in olive, seveda pa lahko pri izbiri sestavin pokažete tudi nekaj ustvarjalnosti.

Piščančji srčki

https://www.instagram.com/p/BgSt7j3APBY/?utm_source=ig_embed
Kdo bi si mislil, da je za peko na žaru primerna tudi drobovina. Srčke pripravite kot nabodala in jih začinite s sojino omako, česnovim in ingverjevim pirejem, sladkorjem, čilijem in limetinim sokom.

Prepelica


Prepeličje meso je primerno za žar, saj je njegova priprava hitra, obenem pa ob peki ostane sočno. Priporočamo, da ga marinirate z repičnim oljem, česnom in parmezanom.

Banane s slanino

https://www.instagram.com/p/BUZtLu0Fw8X/?utm_source=ig_embed
Nekoliko nenavadna kombinacija, ki pa je gotovo vredna poskusa. Kos banane ovijte s slanino, pri čemer si pomagajte z zobotrebci. Na gotovo jed nanesite še nekaj čilija, javorjevega sirupa in soli.

Jegulja


Pred začetkom peke jegulje je treba odstraniti njene kosti, nato pa jo narezati na manjše dele in natakniti na nabodalo. Začinite jo z riževim žganjem, sojo in sladkorjem.

Hobotnica

Voir ce post sur Instagram

Some tasty looking octopus here, well garnished too! 😋 #yummo . . 🐙 . . 🐙 . . 📷 courtesy @burntendssmokingco Been a bit quiet on the bbq front but enjoying what we have in our own backyard.. caught only a couple of hours earlier a stones throw away.. Working on one of our @busseltonjettyofficial dinner dishes 🐙🐙🔥🔥🌶🌶 all done over @clean_heatcharcoal love this product 🙌🙌 . . 🐙 . . 🐙 . . #octopus #bbq #jettydinner #bbqtreat #perthbbq #grilledoctopus #bbqoctopus #loveoctopus #tastyoctopus #🐙 #BBQ #octopusking #octopusgrill #bbqlads #bbqking #bbqfood #grill #kingofthegrill #bbqlegend #instagrill #food #foodie #instafood #bbqtime #bbqlife #streetfood #bbqseafood #seafood #lovefood . . 🐙 . . 🐙 . . 👇 Tag a friend to make ‘em hungry! 👇

Une publication partagée par BBQlads ® (@bbqlads) on


Priprava hobotnice vam bo vzela veliko časa, saj se more ta morska žival peči počasi. Po koncu dolgotrajnega postopka jo okrasite z limono.

Volovje srce


Sprva odstranite maščobo in zgornji del prekata ali pa ta del priprave prepustite svojemu mesarju. Nato srce začinite z limonsko travo, ribjo omako, čilijem in česnom. Pečeno bo že po nekaj minutah.

Piščančja koža


Morda se sliši nekoliko nenavadno, a piščančja koža je še kako užitna. Marinirajte jo v ribji omaki, ki ji dodajte še nekaj sojine omake in belega popra.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.