LA DAME DE LA CUISINE SLOVÈNE Mama Ančka offrait ses chefs-d'œuvre à des mangeurs aléatoires. Aujourd'hui, son auberge, sous les traits d'un restaurant prestigieux, prépare des plats slovènes comme spécialités phares, alors réservez votre stand et partez déjeuner le dimanche en famille. La veille, après un samedi à flâner dans le Gorenje...
Delavska cesta 18
Šenčur
DAMA SLOVENSKE KUHINJE Mama Ančka je svoje mojstrovine nekdaj ponujala naključnim jedcem. Danes njena gostilna v podobi prestižne restavracije pripravlja slovenske jedi kot vrhunske specialitete, zato rezervirajte svoj separe in se z družino podajte na nedeljsko kosilo. Dan prej, po sobotnem pohajkovanju po gorenjskih višavah, pa se pridite opajat z dišečimi vonji krepke domače hrane. Vabljeni ste torej večerno ali športno razpoloženi. Gostilna Ančka s svojo 36-letno tradicijo navdušuje raznovrstne goste. Postrežejo vam s skledo telečje obare z ajdovimi žganci in duetom štrukljev. K njim se boste še vrnili, seveda zaradi tradicionalnih Ančkinih štrukljev, ki vas v bogati zasedbi slastnih nadevov navdušujejo s samosvojo mehkobo. Po želji vam skuhajo sladke ali slane štruklje, ki so lahko ajdovi, čokoladni, sirovi ali drobnjakovi. Gostom v družbi prijateljev ali družine ponudijo paleto izbranih bogatih gorenjskih mojstrovin in štruklje postrežejo vsaj za pokušnjo ali posladek. Očarajo pečenica z zeljem, krvavica z repo, divjačina v lovski omaki, dušena govedina v pikantni omaki, zrezek Ančka in v prvi vrsti kmečka pojedina v imenitni sestavi kranjske klobase, prekajenih svinjskih rebrc, pečenke, kruhovih cmokov in kislega zelja. Zadovoljne vas pri Ančki razvajajo z domačim česnovim in ajdovim kruhom, s svojimi bogatimi izkušnjami pa tudi vedo, kako razumeti vino. Med posladki so seveda veličastni štruklji, ob posebnih dneh se prileže Ančkina bogata orehova potica in za drugačne okuse pečena kaša z jabolki. Gostilna Ančka je oddaljena le zavoj z avtoceste ob mednarodnem letališču Brnik.