Pour rendre l'été encore plus magique, nous pensons cet été à certains, voire à tout un ensemble de mugs, bouteilles et verres de haute qualité avec poignées Kilner, qui perfectionnent le plaisir des boissons faites maison avec leur design vintage emblématique.
Poletje je čas za brezskrbne užitke, ko z ohlajeno pijačo v eni in z napeto knjigo v drugi roki odplavamo na krilih domišljije. Je čas za piknike, ko s prijatelji preizkušamo nove recepte za osvežilne ledene čaje in izpopolnjujemo že preizkušene živobarvne koktejl mešanice. In je tudi čas za romantične večere, ki se v brezčasnem objemu spreobrnejo v z zvezdami obsijana sanjarjenja v dvoje. Da bodo užitki še čarobnejši, si poleg ozelenele terase, balkona ali vrta ter napolnjene piknik košarice to poletje omislimo kakšnega ali pa kar cel set trendovskih visokokakovostnih vrčev, stekleničk in kozarcev z ročaji priznane blagovne znamke Kilner. Le-ta z ikoničnim vintage dizajnom izpopolnjuje uživanje v domačih pijačah v udobju našega doma. Velikanski vrči Kilner s širokim vratom dopuščajo, da slastnim napitkom dodamo led in koščke sadja, ter so popolna izbira za zabave na prostem. Stekleničke, izdelane z vintage pridihom, napolnjene z domačim žganjem ali marinado, bodo prav lepo zaokrožile letošnje poletno omizje, retro kozarci z ročajem Kilner pa bodo kot nalašč za kreativno pripravo raznolikih in očesu všečnih smoothijev, frapejev in koktejlov ter ostalih osvežujočih napitkov. In še poletni namig: V retro kozarcih Kilner to poletje presenetimo izbrano družbo in postrezimo mojitea, ki ga je navdihnil osvežilni mojito.
Recept za Mojitea
Ingrédients :
- 10 g (5 žličk) čaja za prebujanje Whittard of Chelsea
- 200 ml navadne vode
- 8 bio limet, narezanih na osmine
- 12 listov mete
- 50 ml naravne karamelne arome Whittard of Chelsea (ali 8 žlic rjavega sladkorja)
- glace pilée
- 200 ml d'eau minérale
Instructions:
Zavremo vodo, skuhamo čaj za prebujanje in ga dobro ohladimo. V vrč nalijemo čaj, dodamo limeto, meto in karamelno aromo ali sladkor. Z dolgo žlico pritisnemo ob dno vrča, da se sprosti okus. Vrč do dveh tretjin napolnimo z ledom. Prilijemo še mineralno vodo, malo premešamo in postrežemo.
In še … za “odraslo” različico mojitea prilijemo 100 mililitrov belega ruma in dodatnih 100 mililitrov mineralne vode. Na zdravje!
Več informcij:
www.1001dar.si