Que le café soit bon ou mauvais pour nous est un débat éternel qui ne finira probablement jamais. Si vous en buvez, vous savez probablement pourquoi. Que dit votre café préféré de votre personnalité ?
Latte
Pivci te oblike kave so iskalci réconforte et ils sont détendu. Po srcu so še vedno otroci in so tudi takrat, ko gre za resno zadevo, nasmejani. Radi se crkljajo in nosijo udobna oblačila, v njihovem domu pa bomo po vsej verjetnosti našli tudi mačke.
Expresso
Pivci espressa so delovni et odlične vodje. Vedno so v gibanju in hitijo. To so ljudje, ki so tudi v pogovoru hitri in odločni. Ne zavlačujejo in ne bodo niti malo veseli, če stvari ne bodo narejene tako, kot bi morale biti.
Cappuccino
Ljudje, ki pijejo kapučino, so sociable, créatif et optimiste, dobri so tudi v večopravilnosti. Od njih lahko pričakujete različne umetniške stvaritve, predvsem v oblikah origamijev in čečkarij. Kavarna je njihov drugi dom.
Café noir
Pivci črne kave so tihi in muhasti, puristi in od časa do časa tudi ekstrovertirani. So skrivnosti, ponavadi pa jih boste videli v enaki obleki, le v različnih barvah. Ne odstopajo od tistega, kar imajo radi, pa čeprav je zastarelo. Pa ne boste mislili, da so zateženi: na njihovi mizi je vedno barvita skodelica, na nogah pa barvite nogavice.
Café glacé
Pivci ledene kave so confiant. Nimajo težav s prevzemanjem odgovornosti in nimajno časa za malenkosti ali dramo. So trendseterji.
ZANIMIVOSTI O KAVI, KI JIH MORDA NE POZNAŠ:
- Na svetu se v povprečju vsako leto zaužije okoli 400 milijard skodelic kave.
- Največ skodelic kave glede na prebivalca naj bi popili v skandinavskih državah, Finci naj bi tako spili več kot 4 skodelice kave na dan.
- Takoj za nafto je kava drugo najdragocenejše izvozno blago za države v razvoju, svetovna industrija kave pa letno zasluži približno 60 milijard dolarjev.
- Gojijo jo v več kot 50 državah po svetu (Južna Amerika, centralna Amerika, Azija, Afrika in Karibi), približno 25 milijonom kmetovalcev po svetu pa je kava edini zaslužek.
- Prvo obliko kave, močno pijačo iz zmletih kavnih zrn, kuhanih v vodi, naj bi v 9. stoletju pripravljali v etiopskem visokogorju