S pridihom orienta za dober kebab se velja odpraviti v kamnik, v lokal duna imbiss kebab. peljete se po obvoznici v smeri proti štajerski in pri petrolovi bencinski črpalki zavijete levo, potem malo v ovinek in ste tam. kebab je turška jed, pravzaprav so si ga menda izmislili nemški turki. pripravljen je iz treh ...
Perovo 26
Pierre
S PRIDIHOM ORIENTA Za dober kebab se velja odpraviti v Kamnik, v lokal Duna Imbiss Kebab. Peljete se po obvoznici v smeri proti Štajerski in pri Petrolovi bencinski črpalki zavijete levo, potem malo v ovinek in ste tam. Kebab je turška jed, pravzaprav so si ga menda izmislili nemški Turki. Pripravljen je iz treh vrst mesa, teletine, govedine in jagnjetine, ki se, sestavljeno v nekakšno kepo, počasi peče kar pred očmi gostov. Meso se reže sproti po plasteh in na majhne koščke, streže pa se v lepinji in z dodano omako in zelenjavo. Namesto lepinje lahko poskusite palačinke, v tem primeru morate naročiti jufka kebab. Če zaide k Duni kakšen vegetarijanec, dobro poskrbijo tudi zanj in v vegi kebabu namesto mesa postrežejo ocvrti sir. V Duno, ki je menda prva v Sloveniji stregla kebab, zahajajo večinoma domačini, vendar si turške specialitete pogosto zaželijo tudi gurmani od drugod. Nekateri se v Kamnik pripeljejo samo zaradi dobro odmerjene količine okusnega mesa. Sicer pa najdemo Duno Kebab tudi v središču Ljubljane, na Nazorjevi cesti, kjer poleg vseh omenjenih dobrot pripravljajo tudi slastne vegi falafele, to je polpete iz čičerike v lepinji.