Richesse en champignons et grands vins Le caviste du parc des expositions de Ljubljana propose une sélection extrêmement riche de grands vins, notamment locaux. parce que nous savons que la goutte sélectionnée ressort davantage avec de la bonne nourriture, la cuisine du caviste suit également cette tendance. dans la cave du pavillon jurček, des champignons sont proposés toute l'année, à partir du mercredi...
Dunajska 18
Ljubljana
GOBJE BOGASTVO IN VRHUNSKA VINA Vinoteka na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču ponuja predvsem izjemno bogat izbor vrhunskih vin, predvsem domačih. Ker vemo, da pride izbrana kapljica bolj do izraza ob dobri jedači, tudi kuhinja v Vinoteki sledi temu trendu. V kleti Jurčkovega paviljona gobe ponujajo vse leto, od srede septembra do srede oktobra pa so gobje specialitete v ospredju. V Vinoteki ne poznajo le jurčkov in lisičk, ampak ponujajo tudi manj znane gobe, kakršnih nedeljski gobarji ne nabirajo. Lahko pa ste brez skrbi, pri kupovanju gob sodelujejo z gobarskimi družinami. Gobji jedilnik menjajo vsak teden. V tem času bodo pripravljali črne trobente s telečjimi možgani, jurčkov carpaccio s tartufi, gobjo rulado ali zloženko z ostrigarji. V ponudbi sledijo sejemskemu dogajanju, tako bodo v času sejma Narava in zdravje, od 12. do 14. oktobra, pripravili poseben gobji večer, v spre – mljavi etno glasbe. Ponudba hrane v Vinoteki je tudi sicer sezonsko obarvana, novembra bodo gobam sledile buče, ko bo začelo zoreti mlado vino, pa kostanj. Najbrž je odveč pripomniti, da k posameznim jedem izbirajo vina zelo skrbno, kar pri tako obsežnem arhivu, okoli 120 vrst vin, bržkone ni pretežko.