fbpx

Gostilna Zlati grič

V prelepi naravi se skriva majhen kulinarično-športni dragulj. Gostilna Zlati grič nam nudi vrhunsko hrano, odlično vino in prijazno postrežbo. Po igri golfa pa nam bo kosilo še toliko bolj teknilo. Hišna specialiteta je pečena telečja krača, ki jo natrejo z začimbami in s česnom. Pečejo jo skupaj s ...

Informations de base
Adresse
Gostilna Zlati grič
Škalce 83
Cavalerie slovène
Calendrier
Odpiralni čas: vsak dan od 10. do 22. ure, ned. od 10. do 20. ure
Contact
tel.: (03) 758 03 61

V prelepi naravi se skriva majhen kulinarično-športni dragulj. Gostilna Zlati grič nam nudi vrhunsko hrano, odlično vino in prijazno postrežbo. Po igri golfa pa nam bo kosilo še toliko bolj teknilo. Hišna specialiteta je pečena telečja krača, ki jo natrejo z začimbami in s česnom. Pečejo jo skupaj s korenčkom in čebulo ter jo na koncu zalijejo z belim vinom – konjičanom. Druga hišna specialiteta je kopunova pojedina. Kopuna nadevajo s suhim sadjem ter ga pustijo vsaj en dan v paci v hladilniku. Postrežejo ga v lončeni posodi z ajdovo in ješprenjovo kašo z jurčki. Jedilnik je sestavljen iz jedi, značilnih za Štajersko.  Priredijo ga letnemu času, tako da so sestavine vedno sveže. Ob dobri jedači nam ponudijo še odlična vina, ki jih pridelajo sami. Na njihovi vinski karti zasledimo med belimi vini traminca, sivega pinota, renski rizling, laški rizling ter chardonnay. Poleg modre frankinje pa so bogatejši za prvi letnik modrega pinota, ki je zadnji dve leti zorel v barique sodih. V ponudbi se nahajata tudi dve penini, pridelani po klasični metodi – rose in belo konjiško penino. Za digestiv pa najraje ponudijo kartuzijanska žganja, ki jih pripravljajo v bližnji Žički kartuziji.

Précédent
Kalabaš

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.