Poleg prelepe kraške okolice, prenočišč in aktivnega preživljanja prostega časa, nam v Hiši posebne sorte ponujajo tudi zanimiva kulinarična razvajanja. Vodilo pri pripravi gurmanskih poslastic so okusi preteklosti – danes. Kulinarični okusi se zanimivo prepletajo in združujejo vipavske, kraške ...
Kodreti 15
Štanjel
Poleg prelepe kraške okolice, prenočišč in aktivnega preživljanja prostega časa, nam v Hiši posebne sorte ponujajo tudi zanimiva kulinarična razvajanja. Vodilo pri pripravi gurmanskih poslastic so okusi preteklosti – danes. Kulinarični okusi se zanimivo prepletajo in združujejo vipavske, kraške in tržaške elemente tradicionalnih kuhinj. Jedi so pripravljene iz zelenjave, pridelane na njihovi ekološki kmetiji. Vse sestavine in zelišča so tako vedno sveža in polnega okusa. V poletnem času bomo lahko poskusili koprivno ali govejo juho po starem, rahlo dimljeno svinjsko prato na solatki, domače rezance iz kopriv z domačim pestom, file postrvi z zeliščno omako na pireju in se posladkali z domačo sadno zmrzlino … Čaka pa nas še veliko več. Ponudba se spreminja v skladu z menjavo letnih časov. Poleg odličnih domačih belih in rdečih vin nam ponudijo tudi domač jabolčnik iz ekološko pridelanih jabolk.