Spodnja Idrija cache l'un des plus beaux hôtels slovènes, qui appartient à la prestigieuse chaîne hôtelière Relais & Châteaux. Ses membres sont unis et liés par un attachement à l'idée de base contenue dans les cinq "C" : Courtoise, Charme, Caractère, Calme & Cuisine, ou, comme on dirait, dans la politesse, le charme, ...
Na griču 2
Idrija
Spodnja Idrija skriva enega najlepših slovenskih hotelov, ki spada v prestižno hotelsko verigo Relais & Chateaux. Njene člane združuje in obvezuje predanost osnovni ideji, ki je vsebovana v petih “C”: Courtoise, Charme, Charactere, Calme & Cuisine, ali, kot bi po naše rekli, v vljudnosti, šarmu, značaju, spokojnosti in vrhunski kuhinji. V restavraciji Kendovega dvorca so prenehali s predvidljivostjo francoske kulinarike in se odločili oživiti stare idrijske in pristne slovenske recepte, seveda v povsem novi preobleki, zato je Kendova kuhinja na eni strani izvirna, obenem pa tako zelo okusno preprosta. Franci Pivk, pred leti slovenski kuhar leta, vodi to idrijsko kulinarično preobrazbo, tako da so dobrote iz kuhinje rezultat skrbno izbranih sestavin ter ročnih spretnosti, ki so nujno potrebne za pravo idrijsko kuhinjo. Meniji povzemajo imena članov Kendove rodbine in se seveda prilagajajo sezoni. Vsakič bo iz kuhinje pridišalo po svežem kruhu, slani potici, ki bo prijala ob tradicionalnih “župah” iz zelja in druge zelenjave. Žlikrofi, bakalca, bati, “ajmoht” in še in še so na novo odkrite skrivnosti idrijske kuhinje, ki so jih že davno kuhale pridne idrijske gospodinje. Če vse skupaj povežemo še z vinsko ponudbo bližnje Vipavske doline, Brd, Krasa in Obale, dobimo enkratno doživetje v neverjetni idrijski pokrajini in hotelski izbranosti.