La société Palmieri a lancé une campagne de financement participatif sur la plateforme IndieGoGo, avec laquelle elle souhaite introduire une série de vins de dessert prestigieux sur les marchés étrangers. Ce sont des desserts Refoško uniques dans lesquels, avec l'aide du chef cuisinier Gorazd Potočnik, du miel slovène, de la vanille bourbon et de la truffe blanche ont été incorporés.
Palmieri, ki svojo poslovno zgodbo gradi na petstoletni tradiciji oljarstva v družini solastnice podjetja, Sabrine Palmieri, je v lanskem letu na domače tržišče poslal prve steklenice vina, oplemenitenega z domačim medom, rumom in gozdnimi borovnicami, vendar pa so že takrat načrtovali preprost refoškov desert povzdigniti na višji kulinarični nivo.
V sodelovanju s strokovnjaki in priznanimi kuharskimi mojstri so desert nadgradili s prestižnimi okusi in tako paleto svojih izdelkov dopolnili z refoškovim desertom z vaniljo in refoškovim desertom z belim tartufom. Medtem ko v medenem desertu izstopa mehak in opojen vonj medu, nežen vonj vanilje še poudari sadne note refoška. Najžlahtnejša inačica desertu prida prepoznavno aromo belega tartufa, ki uživanje v vinu spremeni v pravo čutno avanturo.
Ustekleničen čutni užitek
À pripravi desertnih vin ne uporabljajo aditivov ali ekstraktov, pač pa le naravne, povečini lokalno pridelane sestavine – iz tujine uvažajo zgolj stroke burbonske vanilje et gomolje belega tartufa, saj vanilje Sloveniji žal ne pridelujemo, belega tartufa pa pri nas ni v zadostnih količinah.
Na tuji trg s pomočjo množičnega financiranja
slovène kulinarično inovacijo so domačim in tujim sladokuscem premierno ponudili na platformi za množično financiranje IndieGogo, où ils sont desertna vina na voljo po posebni promocijski ceni. Medeni in vaniljin desert je tako moč kupiti po ceni 20 dolarjev, prestižni desert z belim tartufom pa stane 25 dolarjev, za prve kupce pa so pripravili tudi posebne kombinirane pakete vin.
Plus d'information:
www.palmieri.si