Lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo je preprosta, rahlo začinjena jed, pri kateri gre za okusno priredbo tradicionalnega maroškega recepta.
En préparation lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo se lahko malce poigramo s sestavinami, saj za njeno pripravo ne potrebujemo obeh oranžnih sestavin, ampak lahko med sladkim krompirjem in bučo po okusu tudi izbiramo. V vsakem primeru bo juha prava jesenska poslastica, ki je kot nalašč za crkljanje v hladnem vremenu.
Recept za lečino enolončnico s sladkim krompirjem in bučo:
Ingrédients :
- 1 pločevinka leče
- 6 skodelic jušne osnove
- 1 srednje velika čebula, razpolovljena
- 2 gousses d'ail
- 1 feuille de laurier
- ½ žličke kurkume
- 20 vejic koriandra, zvezanih
- sel
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 velik korenček, olupljen in narezan na kocke
- 450 g buče in/ali sladkega krompirja
- 3 žlice paradižnikove paste
- sveže zmlet poper
- 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Priprava lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo:
V velikem loncu zmešamo lečo, jušno osnovo, čebulo, česen in lovorov list. Zavremo in dodamo koriander in kurkumo. Znižamo temperaturo, solimo in dušimo. Po približno une demi-heure odstranimo čebulo in česen ter dodamo preostale začimbe z izjemo peteršilja. Dušimo še približno pol ure, odstranimo koriander in dodamo peteršilj. Razporedimo po krožnikih in postrežemo. Dober tek!