Le tiramisu au citron est un dessert parfait qui enchante nos convives par son goût délicat et sa structure moelleuse. C'est le choix parfait pour un dessert printanier, un brunch romantique ou tout simplement.
Čeprav limonin tiramisu ni ravno najbolj enostaven za pripravo, bo naš trud poplačan že ob prvi žlički fantastičnega deserta, ki prevzame z božanskim okusom in prikupnim izgledom.
Recept za limonin tiramisu:
Ingrédients :
- 4 žlice belega ruma
- svež sok 2 limon
- 5 žlic sladkorja v prahu
- paket baby piškotov
- 500 g de fromage mascarpone
- 2 gros oeufs
- 500 ml sladke stepene smetane
- sveže nastrgana lupinica 1 limone
- sveže jagode (za dekoracijo)
Préparation:
V skledi zmešamo limonin sok in rum, dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in mešamo, dokler se ne stopi. Po želji lahko dodamo še nekaj žlic vode. Postavimo na stran. Beljake stepemo do trdega. Enako storimo s sladko smetano. V skledo stresemo preostali sladkor, sir mascarpone, rumenjake in limonino lupinico in dobro premešamo. Nato v zmes previdno vmešamo še smetano in beljake. Baby piškote namočimo v zmes z limoninim sokom in s polovico obložimo lične servirne kozarce oziroma stekleno posodo. Čez piškote polijemo polovico kremaste mešanice in nadaljujemo z še eno plastjo namočenih piškotov. Zaključimo s plastjo kreme in položimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Ohlajen limonin tiramisu potresemo s svežimi jagodami in uživamo.
Plus d'information:
www.thewickednoodle.com