Lorsque nous décidons de partir en voyage ou d'un court séjour dans la vallée de Logar et que toute la beauté naturelle s'accompagne d'une odeur de bonne nourriture, une visite à la maison d'hôtes Raduha est la bonne décision. La quatrième génération s'occupe des plaisirs culinaires et préserve ainsi la tradition culinaire qui, combinée à la recherche constante de nouvelles saveurs, continue...
Luče 67
Luče
Ko se odločimo za izlet ali krajši oddih v Logarski dolini in nam ob vseh naravnih lepotah zadiši še dobra hrana, je obisk penziona Raduha prava odločitev. Za kulinarične užitke skrbi že četrta generacija, zato v kulinariki ohranjajo tradicijo, ki v kombinaciji z neprestanim iskanjem novih okusov še tako zahtevnemu gurmanu postane doživetje. Domači pravijo, da je njihova ponudba narejena za tiste, ki imajo radi kulinarična presenečenja, ki si za hrano vzamejo čas in ki jedo zdravo. Zato v Raduhi, četudi si zaželimo, ne moremo dobiti niti pomfrija niti dunajskega zrezka, se nam pa sline pocedijo ob postrvih na različne načine, koprivovi juhici, špargljih, paštetki iz dimljene postrvi in sladkega janeža ali ob jelenovem fileju v omaki iz ribeza in timijana. Posebej zanimivi jedi, mešanici različnih okusov, sta svinjska ribica v zeliščni skorji, polnjena s suhimi hruškami, prelita z omako iz kaberneta, porta in kave, ter paljeni žličniki s prepeličjim rumenjakom in na maslu popečenimi algami. Za konec vse okuse zaokrožimo s čokoladnimi sanjami, hruško, polnjeno z marcipanom, ali ostalimi sladicami, ki jih prav tako kot glavne jedi prilagajajo letnim časom. Ljubitelji počasnega prehranjevanja lahko vse naštete dobrote preizkusijo v tako imenovanem polžjem meniju. Če smo se v Logarsko dolino odpravili na krajši oddih, nam v Penzionu Raduha ponujajo tudi prenočišča v dvoposteljnih sobah. Ko se zbudimo, smo na izhodiščni točki za mnoge aktivnosti: ribolov, kolesarjenje, jahanje, planinarjenje ali sprehodi. Pred obiskom priporočajo rezervacijo mize.