fbpx

Recette : "ratatouille" simple - une spécialité française pour toutes les occasions

Du jardin à la table

Photo: envato

La ratatouille est le plat ultime cet été ! Découvrez cette recette facile.

As-tu entendu parler de ratatouille? Greza jed, ki jo lahko uporabite kot glavno jed, pa tudi kot prilogo ali predjed. Če ga prvi dan ne zmažete (kar je le malo verjetno), ga lahko prihranite za naslednji dan, ko bo verjetno še bolj okusen. Predstavljamo vam neverjetno enostavne recept, ki se od originala malce razlikuje, a zaradi tega ni nič manj okusen. Seseklanje zelenjave vam bo vzelo vsega deset minut časa. Kar pa je najbolje, praktično vse sestavine lahko najdete na domačem vrtu.

Enostavni ratatouille

  • Portions: 6
  • Difficulté: facile
  • Note: ★★★★★
  • Imprimer

Ingrédients

  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 na velike kocke narezana jajčevca
  • 3 bučke narezane na kocke
  • 3 na kocke narezane paradižnike
  • Na kocke narezana paprika
  • Čebula zrezana na kocke
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • sel
  • poivre noir
  • 2 brins de thym frais
  • Feuilles de laurier
  • pest sesekljanih svežih listov bazilike

Instructions

  1. V globlji ponvi na srednjem ognju segrejete 2 žlici olja in dodate jajčevce. Le te obilno posolite in poprate ter pustite, da se rahlo pražijo minuto ali dve. Odstranite iz ponve in denite v veliko skledo.
  2. V ponev dodate 2 žlici olja in enako ponovite z bučkami. Prestavite jih v skledo z jajčevci.
  3. Rahlo zmanjšajte ogenj in dodate preostalo olje in čebulo, začinite s soljo in poprom ter pražite, dokler ni mešanica mehka in prosojna. Dodate česen, timijan in lovorov list ter kuhate še približno 30 sekund.
  4. Dodate paradižnik in papriko, nato še jajčevce in bučke ter nežno premešate.
  5. Zavrete, nato zmanjšamo ogenj in med občasnim mešanjem kuhate najmanj 20 minut (oz. največ uro in pol).
  6. Odstranite lovorjev list in vejice timijana. Tik preden postrežete, vmešate baziliko. Po potrebi dodajte še sol in poper.
  7. Postrežete ratatouille in pri tem vsako porcijo potresete z malo bazilike in pokapate z oljčnim oljem.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.