Le temple de Smrekra est mort, vive Atelje. Le célèbre restaurant de l'Hôtel Union, ouvert depuis 1903, a tourné une nouvelle page. Après 30 ans, il a subi une rénovation en profondeur, tant au niveau conceptuel, spatial que culinaire, et a également changé de nom. "Dis-moi ce que tu manges et je te cuisinerai mieux", disent-ils. Défi accepté! Bienvenue dans le restaurant le plus moderne de Ljubljana.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovénie
Sobota od 18:00 do 22:00
Célèbre Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre et en Strelcu à Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.
EN SAVOIR PLUS: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi bières artisanales, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Plus d'information:
union-hotels.eu