fbpx

Trenutek zate: 3 odlični recepti za omamne kavne dobrote

Lešnikovi muffini s kavnim nadevom.
SponsoriséKOTANYI

Ljubitelji kave si dneva brez tega omamnega dišečega napitka zagotovo ne morete predstavljati. Svojo kavo si lahko z dodatkom izbranih začimb spremenite v opojno dišeč napitek ali pa si kavni okus pričarate pri peki slaščic.

Poskusite nekaj drugačnega, nekaj posebnega, in razvajajte svoje brbončice z edinstvenimi okusi začimbne mešanice Kotányi My Coffe Spice.

1. MACCHIATO S SLANO KARAMELO

Macchiato s slano karamelo

Ingrédients pour 4 personnes

Za karamelno omako

Za latte macchiato:

  • 800 ml mleka
  • 4 espresso kave

Préparation

Za karamelno omako na ponvi segrejte sladkor in vodo, da se sladkor popolnoma raztopi. Potem ga na srednjem ognju karamelizirajte od 10 do 15 minut, da postane svetle karamelne barve. Medtem ves čas mešajte. Ponev odstranite z ognja, dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte slano karamelo Kotányi in pustite, da se ohladi. V vsak kozarec dajte 1 ali 2 žlički karamelne omake. Pripravite 4 espresso kave in spenite mleko s penilnikom. V kozarce nalijte mleko in nato previdno dodajte kavo. Okrasite s slano karamelo Kotányi.

2. LEDENA CIMETOVA KOKOSOVA KAVA

Ledena cimenova kokosova kava

Ingrédients pour 4 personnes

Préparation

Kokosovo mleko zmešamo z eno žlico začimbne mešanice Cinnamon Dream, zmes prelijemo v pladenj za ledene kocke in zamrznemo. Tik pred postrežbo stepemo smetano, da se strdi, jo dodamo v slaščičarsko vrečko in nanjo namestimo zvezdasti nastavek. Kocke ledu razdelimo v štiri kozarce in jih prelijemo s hladno kavo, ki jo po želji sladkamo z malo javorjevega sirupa ali nektarja agave. Na kavo nabrizgamo veliko stepene smetane, ki jo okrasimo s sveže mleto začimbno mešanico Cinnamon Dream.

LEŠNIKOVI MAFINI S KAVNIM NADEVOM

Lešnikovi muffini s kavnim nadevom

Sestavien za 12 mafinov

Pour le remplissage:

  • 250 ml de crème douce
  • 50 ml espressa
  • 200 g de chocolat noir

Za mafine:

Préparation

Za nadev zavrite espresso in sladko smetano. Čokolado drobno nasekljajte in jo dajte v posodo. Čez nalijte vrelo kavo in mešajte z metlico, da dobite gladko maso. Vsaj dve uri pustite stati v hladilniku. Pečico segretje na 180 °C. Zmehčano maslo, sladkor, začimbno mešanico Chai Moment in sol penasto zmešajte. Dodajte jajci. Posebej zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek ter mešanico postopoma skupaj s kavo dodajte v penasto zmes. Modelčke za mafine obložite s papirčki za mafine ali jih namastite, nato jih napolnite z zmesjo z lešniki. Pecite na srednji višini približno 30 minut. Mafine vzemite iz pečice in jih pustite, da se povsem ohladijo. Čokoladno kremo vzemite iz hladilnika in jo premešajte, da je lepo kremasta. Nato jo dajte v dresirno vrečko s konico v obliki zvezde in jo iztisnite na mafine. Te na koncu okrasite z začimbno mešanico Chai Moment.

Plus d'information

kotanyi.si

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.