Les chefs professionnels ont pas mal de tours dans leur sac que le grand public ne connaît peut-être pas. Comment préparer un très bon steak ? Que diriez-vous d'un poulet entier? Dans l'article, vous pouvez lire sur les astuces des maîtres cuisiniers, qui ne sont révélées que dans les écoles culinaires.
Triki kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah:
Popoln steak
Za popoln steak morate paziti, da ga ne pečete mrzlega. Vsaj dve uri pred toplotno obdelavo ga vzemite iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo.
Sočno meso
Težko je pripraviti meso, ki je dovolj pečeno, hkrati pa ostane sočno. Pomaga vam lahko ta preprost trik: meso preprosto namočite v slanici. V tri kozarce vode dodajte četrtino kozarca soli in isto količino sladkorja. Meso namočite v slanico ter ga pustite v hladilniku za 8 ur.
Lahko krhko testo
Če želite narediti res lahko krhko testo, vzemite jajca in maslo iz hladilnika en dan prej.
Riba s hrustljavo skorjico
Ko pripravljate ribo na žaru, jo na tanko premažite z majonezo. Tako bo dobila hrustljavo skorjico.
Odlična kremna juha
Za bolj kremast okus zelenjavne juhe zelenjavo najprej popražite na olivnem olju. Nato jo skuhajte in zmiksajte.
Najboljše palačinke
Za boljše palačinke v maso dodajte dve žlici kisle smetane.
EN SAVOIR PLUS: Recept: to je doma narejene Nutella!
Popolna jajca na oko
Za popolna jajca na oko se morate držati treh pravil: uporabiti morate ponev z debelim dnom, dodati dovolj masla ter peči na nizki temperaturi.
Hrustljava skorja na kruhu
Če kruh pripravljate doma, imate morda težavo, da je velikokrat premalo pečen ali pa preveč. To lahko popravite tako, da v pečico postavite posodo z vodo. Vlaga bo na kruhu naredila hrustljavo skorjico.
Pražena čebula
Za lepo praženo čebulo uporabite olje in maslo ter nujno dodajte sol. Slednja pomaga, da se čebula hitreje razpusti in jo nekoliko karamelizira.
Sladkor je lahko tudi začimba.
Sladkor lahko uporabimo tudi zunaj okvira sladic. Z njim lahko izboljšate paradižnikovo omako ali solato. Pazite le, da ne pretiravate.