Sans sel, ni vie ni amour, dit la tradition populaire. Le sel est également indispensable à l'alimentation, puisqu'il est l'épice principale des plats salés et la cerise sur le gâteau de nombreuses douceurs. Aujourd'hui, outre ses bienfaits, son utilisation modérée est de plus en plus réclamée. Si vous ne pouvez imaginer la vie sans une pincée de cristaux blancs et souhaitez en même temps éviter une consommation excessive de sel, voici la solution idéale avec 35 % de sodium en moins.
Sol je stalnica med začimbami v vsaki kuhinji, s katero izostrimo okus naših jedi. Pomembna je tudi za naše zdravje. Vsaka celica v telesu je sestavljena iz nje, človeško telo pa vsebuje približno 250 gramov soli. V zmernih količinah tako med drugim pozitivno vpliva na delovanje živčnega sistema in izločanje toksinov. Priporočljiv dnevni vnos je približno pet gramov soli.
Čeprav gre za pogosto uporabljeno začimbo, je potrebna previdnost. Njeno čezmerno uživanje je lahko težava za delovanje telesa. Prekomerno uživanje natrija, ki je sestavni del soli, lahko negativno vpliva na naš krvni tlak, ledvice in možgane. Nadzor nad vnosom soli je zato nujen, a hkrati predstavlja izziv.
Ob upoštevanju vsega naštetega so experts Podravke svoje znanje in izkušnje združili v edinstveni rešitvi – soli Salut. Ta je še posebej primerna za vse, ki imajo radi slano in so pozorni, kakšno količino natrija vnesejo v svoje telo. Zahvaljujoč tej edinstveni mešanici mineralnih soli nove generacije bodo vaše jedi ostale okusne kot prej, z eno pomembno razliko – vsebovale bodo 35 % manj natrija v primerjavi z uporabo običajne kuhinjske soli.
Sol Salut c'est popolna začimba za solate, zelenjavo, meso in ribe, saj uravnoteži okus hrane. Hkrati je lahka zamenjava za klasično jedilno sol tako po okusu kot uporabi. O kakovosti soli Salut in odličnosti njenega okusa priča tudi osvojeno odličje Superior Taste Award, ki je ena najbolj cenjenih nagrad na področju živil. Prepričajte se še sami in začinite svoje najljubše jedi s soljo Salut.