Rôtir de la viande sur des grills spéciaux La Caja China est bien plus qu'une simple cuisson. C'est une expérience, c'est un rituel, c'est une culture. Il s'agit de grills spéciaux « box » fabriqués aux États-Unis, qui permettent une méthode de préparation des aliments à l'ancienne, qui réduit de moitié le temps de préparation de la viande. Contrairement aux grills que nous connaissons, ceux-ci permettent de rôtir un cochon entier et d'autres animaux. La femme au foyer américaine la plus célèbre, Martha Stewart, a aussi la sienne.
Žari La Caja China pričarajo spektakel, ki bo ljubitelje žara navdušil bolj kot pokanje ognjemeta na novega leta dan, kajti ni ga čez cvrčanje in špricanje iz mesa, ki mu ”gorijo tla pod nogami”. Žar iz Floride je tudi edini domači žar s katerim lahko spečete celega prašička. Seveda isto velja tudi za piščanca, jagnje, kozo in purana.
Odojka (do 45 kg) pod peko lahko na njem speče v vsega štirih urah. Na klasičnem modelu lahko namesto prašička hkrati pečete do 18 celih piščancev, do 6 puranov, do 10 kosov svinjskih rebrc in do 10 svinjskih plečet, nanj pa boste spravili tudi precej rib.
EN SAVOIR PLUS: Kalamazoo Hybrid Fire Grill – un grill professionnel pour tous les types de grillades
La Caja China žar je zrasel na zelniku Roberta Guerra, ki je želel pohitriti postopek priprave svinjskega mesa. Decembra leta 1985 je priklical zgodbe svojega očeta iz otroštva o lesenih zabojih, ki so jim pravili kitajski zaboj in ki so prepolovili čas peke prašiča. Skupaj sta nato naredila svojega in nekaj let kasneje se je rodilo podjetje La Caja China, ki pa s ”kitajsko robo” nima veze, saj gre za ”polnokrvni” ameriški izdelek. Žari so namenjeni enostavni in okusni pripravi katerekoli vrste mesa, in da, tudi priprava prašička pod peko z njimi postane lahek zalogaj.
Tudi Martha Stewart uporablja žar La Caja China:
Plus d'information:
www.lacajachina.si