fbpx

Bogati uskršnji kruhovi

Kruh od cjelovitih žitarica u kombinaciji sa svježim namazom od hrena i slasnom gnatjom, čiji božanstveni okus zaokružuje hrskavi kres, svakako je odličan i zdrav izbor za uskrsni doručak.

Sastojci:

  • 30g rža
  • 60ml vode
  • 1 veliko hrustljavo jabolko
  • 1 žlica soka od limuna
  • 20g svežega naribanega hrena
  • skodelica kalčkov vodne kreše
  • 90g kislega mleka
  • 8 kriški kruha od cjelovitog zrna pšenice
  • 8 rezin prekajene gnjati

Postupak:

Rž z mlinčkom zmeljemo in namočimo v vodo za približno pol ure. Krešo operemo in osušimo, jabolko operemo, razkoščičimo in na drobno naribamo. Tudi hren olupimo in naribamo. Rž odcedimo in zmešamo z naribanim jabolkom, limoninim sokom in hrenom. Dodamo še kislo mleko, rahlo premešamo in namaz je gotov.

Štruco polnozrnatega kruha narežemo na 8 rezin, ki jih izdatno premažemo s svežim namazom in obogatimo z rezino gnjati in krešo. Okusni kruhki, ki tudi lepo izgledajo, bodo tako nared za pogostitev naših gostov.

Savjet:

Za goste, ki ne jedo mesa, pripravimo kruhke obložene z rezinami kuhanega jajca.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.