fbpx

City Limited & Gourmet // Proljeće 2013

Netko je jednom rekao da je bit putovanja u pretjerivanju, a pretjerivanje vodi mudrosti i savršenstvu života. Mudrosti perfekcionizma težio je i veliki umjetnik Leonardo da Vinci, koji je, usuđujem se reći, prihvaćeni trenutak tog vremena uspio pretočiti u vječnost trajanja. I premda njegove dame izgleda nisu izgledale privlačno, slika Mona Lise, bez pretjerivanja, izdiže se iznad prosjeka.

Da Vinci je s tem dokazal oziroma potrdil, da je ustvaril ne samo vizualno privlačno delo, temveč tudi nekaj, s čimer lahko vzbuja spoštovanje, moč, vznesenost, strast …, domišljijo. Ustvaril je center lepote in energije, s skupnim imenovalcem perfekcije. O pridihu neumrljivosti pa bi težko govorili za delo ljudi, ki ta trenutek ustvarjajo, da bi nas le s kančkom pogleda omrežili bodisi z lastno karizmatičnostjo, z uporabnostjo izdelka ali z dobro oglaševalsko kampanjo, a kljub temu jih njihovo delo in kreativnost odlikuje in izpolnjuje. Eksploziven dizajnerski val nas bo tokrat preigraval vse do obljubljene dežele in nazaj, nas navduševal nad motivi in vzorci iz narave in ljudskega izročila ter nam s spreminjanjem proporcev raztezal vizualne dražljaje. Strast z močnim španskim temperamentom bomo iskali pri oblikovalki Regini Puig, katere osebni odnos je dodana vrednost njenim izdelkom. In če v Barceloni ne bomo zadovoljili svoje popotniške žilice, se radovedno lahko ozremo za moderno karavano sedmih zabojnikov. Seveda bi bilo neoprostljivo, če ne bi omenili vsaj enega od najhitreje razvijajočih se kitajskih mest, ki je skupek ribiških vasic zamenjal za globalno mesto oblikovanja. Ustavili se bomo pred največjo digitalno galerijo, le-ta je logična posledica sožitja oglaševanja in umetnosti, ki industrijo s kreativo izliva v polnočne trenutke. Potovanje bomo nadaljevali tam, kjer smo končali in kamor nas je zanesel morski val, ki ga bomo povezali z diplomacijo kulinarike in čez katerega bomo zgradili most med dvema kulturama s projektom Zabeljeno po ameriško. Nadalje se bomo spraševali, ali je še kaj prostora med tradicijo in običaji ter odkrivali mikropivovarne z maksizanimivim pivom, za katerimi stojijo slovenske zgodbe. Za gurmane, ki prisegajo na krožnik brez mesa, pa smo pobliže spoznali verigo veganskih restavracij Loving Hut. Na koncu še misel, da lahko vse življenje doživiš v enem trenutku, le sprejeti moraš ta trenutek, ki naj bi trajal in trajal.

City Limited & Gourmet – POMLAD 2013 po City Magazin

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.