fbpx

Recept za Valentinovo: torta od lisnatog tijesta od jagoda (millefeuille)

Kako ćete ove godine iznenaditi svoju (bolju) polovicu? Uz odličan desert, naravno. Pripremili smo vam recept za millefeuille ili tortu od lisnatog tijesta s jagodama. Jednostavna priprema, fantastični rezultati.

Pripremili smo valentinov recept, s katerim boste navdušili svojega partnerja ali svojo partnerico. Naj se praznovanje začne z jagodno torto iz listnatega testa!

Mmmmm! Tako slastna je jagodna torta iz listnatega testa (millefeuille).
Mmmmm! Tako slastna je jagodna torta iz listnatega testa (millefeuille).

Sestavine za jagodno torto iz listnatega testa:

  • tijesto
  • 3 žličice šećera

Za kremu:

  • 2 žumanjka
  • 1/3 šalice šećera
  • 2 žlice škroba
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica mlijeka
  • 6 jagoda

Priprava jagodne torte iz listnatega testa:

V posodi za mikrovalovko stepite rumenjake s sladkorjem, da dobite bledo rumeno barvo. Dodajte škrob in dobro stepite. Dodajte še vaniljev ekstrakt in mleko ter premešajte, da dobite homogeno maso. Posodo prekrijte s plastično folijo (naj ne bo preveč ‘zategnjena’) in postavite v mikrovalovko za 4 minute, na polovici časa premešajte. Odstranite iz mikrovalovke in premešajte, pustite da se hladi vsaj pol ure.
Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele in ga prepikajte z vilicami. V posodi s premazom proti prijemanju na nizki temperature kuhajte oziroma pecite testo 10 minut. Obrnite in pokrijte s pokrovko. Pustite še dodatnih 10 minut, odstranite pokrovko in po testu posujte eno žlico sladkorja. Obrnite testo, tako da je plast s sladkorjem na dnu. Povečajte temperaturo. Prek testa dajte kos papirja za pečenje in s pomočjo druge ponve testo stisnite. Ko se površina karamelizira (1 do 2 minuti), odstranite s štedilnika in pustite, da se testo ohladi na sobno temperature.
Kremo s pomočjo vrečke z okroglo konico nanesite na prvo plast testa. Pokrijte s plastjo narezanih jagod, na to dodajte kremo in pokrijte s testom. Ponovite postopek. Na koncu lahko sladico ‘začinite’ še s sladkorjem v prahu. Pa dober tek!

Pripravo si lahko ogledate tudi u priloženom videu:

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.