fbpx

Ako pijete crnu kavu bez dodataka, možda ste psihopat

Izogibajte se ljudi, ki pijejo črno kavo brez dodatkov, ker ...

Pa, barem prema studiji objavljenoj u časopisu Appetite, gdje su pronašli vezu između ljubavi prema crnoj kavi i sadističkih ili psihopatskih sklonosti.

V istraživanjeja je sodelovalo več kot 1000 odraslih, ki so jih prosili, naj naštejejo svoje najljubše okuse pri hrani. Sodelujoči so opravili vrsto osebnostnih testov, kjer so ocenjevali antisocialne osebnostne lastnosti, kot so sadizem, narcizem in psihopatija.

Študija, ki so jo opravili raziskovalci univerze v Innsbrucku, je pokazala, daje preferenca za grenke okuse povezana s psihopatskim vedenjem.

Grenko črno kavo naj bi imeli najraje psihopati.
Grenko črno kavo naj bi imeli najraje psihopati.

Najtesnejša povezava je med grenkimi živili in ‘vsakodnevnim sadizmom’ – to je užitek, ki drugim povzroča zmerne ravni bolečine.

In ni samo črna kava, zaradi katere bi nas moralo skrbeti – v študiji je bilo ugotovljeno tudi, da so udeleženci, ki so poročali o ljubezni do redkvic, zelene in tonika, prav tako pokazali antisocialne lastnosti.

Tudi ljubitelji zelene imajo nekaj antisocialnega vedenja.
Tudi ljubitelji zelene imajo nekaj antisocialnega vedenja.

To pa ni prvič, da so raziskovalci našli povezavo med okusi in osebnostjo. Prejšnje študije so pokazale, da sladki okusi povečujejo strinjanje in željo po pomoči, grenki okusi pa povečajo sovražnost in strožje moralne sodbe. Raziskovalca Christina Sagioglou in Tobias Greitemeyer verjameta, da lahko ta asociacija postane ‘kronična’ pri ljudeh, ki imajo raje grenke okuse, kar jih lahko vodi do večje sovražnosti.

Če torej vaš naslednji zmenek naroči močno, črno kavo po obroku ali pa seže po steblu zelene, smo vas opozorili.

Više informacija

Više informacija:
sciencedirect.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.