fbpx

Recepti za gurmanska jela od bundeve za ugodne jesenske dane

3 jednostavna recepta od domaćih hokkaido bundeva koja dočaravaju nesvakidašnji jesenski obrok.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Sastojci:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 dcl vode
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 kocka za juhu od povrća
  • prstohvat čilija u prahu
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • svježi peršin
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
priprema:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Sastojci:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 žlice parmezana
  • sol
  • papar
  • smetana (po želji)

priprema:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Sastojci:

  • 400 g krumpira
  • 400 g domače hokaido buče
  • brašno
  • 1 žumanjak
  • sol
  • papar
  • maslac
  • Parmezan
Njoki od bundeve
Njoki od bundeve
priprema:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.