fbpx

Gourmet-kurpitsaruokien reseptejä mukaviin syyspäiviin

3 helppoa reseptiä kotitekoisista Hokkaidon kurpitsoista, jotka loihtelevat upean syysaterian.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ainesosat:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 3 dcl vettä
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 kasviskeittokuutio
  • ripaus chilijauhetta
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • tuoretta persiljaa
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Valmistautuminen:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ainesosat:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 rkl parmesaanijuustoa
  • suola
  • pippuri
  • smetana (po želji)

Valmistautuminen:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ainesosat:

  • 400 g perunaa
  • 400 g domače hokaido buče
  • jauhot
  • 1 munankeltuainen
  • suola
  • pippuri
  • voita
  • parmesaania
Kurpitsan gnocchia
Kurpitsan gnocchia
Valmistautuminen:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.