Mnogi misle da su majstori u pripremi tjestenine, no to je daleko od slučaja. Koje greške radite pri pripremi tjestenine?
Kuhar Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak i od sira.
Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih špageti i makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minuta. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja i malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin i pribor!
Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S papar ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z bilje, kot sta bazilika in timijan.