Ako se tijekom napornog radnog tjedna ne možemo posvetiti zdravoj prehrani, barem si tijekom vikenda priuštimo zdravu prehranu koja se sastoji uglavnom od voća, povrća i nezaslađene tekućine.
Med sadeži najraje posežimo po ananasu, saj vsebuje veliko vode, vitaminov in vlaknin ter se uspešno bori proti odvečnim maščobnim blazinicam. Zeleni čaj bo v veliko pomoč pri detoksifikaciji organizma, ovsena kaša pa bo prečistila naš prebavni trakt. Izogibajmo se soljenju in sladkanju jedi in popijmo vsaj dva litra nesladkanega čaja ali vode dnevno.
1. dan (petek)
Doručak: 100ml grenivkinega soka, skodelica nesladkanega zelenega čaja, smoothie iz banane, gozdnih sadežev, lanenega semena (ena žlica) in 100 ml mandljevega ali riževega mleka.
Međuobrok: polovica narezanega ananasa.
Ručak: sezonska solata in lahka zelenjavna mineštra.
Večera: lososov file z žara, 100g kuhanega krompirja in 100g kuhanega stročjega fižola.
2. dan (sobota)
Doručak: skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica ovsene kaše z jogurtom in nasekljano banano.
Međuobrok: polovica narezanega ananasa.
Ručak: sezonska solata, 100g polnozrnatih testenin testenin, omaka iz sveže zelenjave in malce parmezana.
Večera: zelenjavna mineštra, popečena piščančja prsa, kuskus v solati.
3. dan (nedelja)
Doručak: 200ml nesladkane limonade, skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica nasekljanega sadja z jogurtom in pestjo mešanih oreščkov.
Međuobrok: skodelica zelenega čaja brez sladkorja, polovica narezanega ananasa.
Ručak: sezonska solata, jajčna omleta s paradižnikom in špinačo, 2 kosa polnozrnatega kruha.
Večera: kvinoja s svežo zelenjavo in pelati. Potresimo s mocarelo in zapečimo v pečici.