fbpx

Najbolji recepti za Valentinovo - jednostavne slastice kojima ćete šarmirati svoju bolju polovicu

Valentinovi recepti

Ne kažu da ljubav uzalud ide kroz želudac. Nedostaje li vam kreativnosti, ideja ili novca (ili svega troje), pripremili smo hrpu jednostavnih recepata kojima ćete za Valentinovo šarmirati svoju bolju polovicu, čak i ako se ne nađete u kuhinji.

Valentinovo je čas vrtnic, srčkov, romantičnih verzov, rdeče barve in sladic. Zato smo za vas pripravili preproste in hitre recepte za sladke pregrehe, po katerih si bo vaša duša dvojčica to valentinovo za vedno zapomnila.

ČITAJ VIŠE: Recept: Kolač od sira i kikiriki maslaca i čokolade bez pečenja

Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.
Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.

Ljubav je za valentinovo posebej sladka, še bolj pa bo, če se lotite katerega izmed spodnjih receptov. Presenetite boljšo polovico s sladko skušnjavo, po kateri si bo oblizovala prste.

Recept za valentinovo – kroglice rafaelo

Sestavine – kroglice rafaelo:

  • 2 dcl vode
  • 250 g maslaca
  • 200 g kokosove moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 400 g mleka v prahu
  • 100 g lešnikov/mandljev
Raphael kuglice
Kroglice rafaelo

Postopek priprave kroglic rafaelo:
V lonec daš maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavreš in nato odstaviš. Primešaš 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešaš in jo daš za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikuješ kroglice in v njihovo sredino vstaviš lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljaš v preostanku kokosove moke. Pa dober tek!

Recept za valentinovo – čokoladni fondi:

Sestavine – čokoladni fondi:

  • 500 gramov žlahtne jedilne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • različite vrste voća (banane, jagode, kruške, suhe marelice, smokve, kivi, ananas, suhe šljive itd.)
  • nasjeckani lješnjaci (po želji)
Čokoladni fondue
Čokoladni fondue

Postupak pripreme čokoladnog fondua:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilivamo sladko smetano, vse dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado Gorenjka in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

Recepti za valentinovo – čokoladni pralineji brez peke:

Sestavine – čokoladni pralineji brez peke:

  • 50 g maslaca
  • 150 g rendane čokolade (+ par komadića)
  • 1 vrećica pudinga od čokolade
  • esencija ruma
  • 20 g čokolade
  • komadići čokolade/kakao
Čokoladne praline
Čokoladni pralineji

Postopek priprave preprostih čokoladnih pralinejev brez peke:
Prvo rastopimo maslac. Zatim umiješajte ribanu čokoladu, esenciju ruma i prašak za puding. Miksajte dok ne nastane homogena smjesa, dodajte nekoliko komadića čokolade i stavite u hladnjak na 30 minuta. Zatim od smjese oblikujte kuglice koje uvaljajte u mrvice ili kakao. Poslužujemo ih u papirnatim košaricama, ali ih prije toga stavimo u hladnjak na 15 minuta. Dobar tek!

Recepti za valentinovo –  sladica iz bebe piškotov in jagod:

Sestavine – sladica iz bebe piškotov in jagod:

  • 10-15 bobica
  • 12 dječjih kolačića
  • malo mlijeka
  • slatko vrhnje (po želji)
Bebe piškoti
Bebe piškoti

Postupak pripreme brze slastice od baby kolačića i jagoda:
Bebe piškote malce pokapamo z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložimo v dve ‘nadstropji’. Jagode pretlačimo z mešalnikom in jih uporabimo za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – kanoli oreo:

Sestavine – kanoli oreo:

  • piškoti Oreo
  • 700 gramov sladkorja v prahu
  • 170 gramov moke
  • 1 žlica rastlinske masti
  • 1 žlica octa
  • vaniljev izvleček

Postopek priprave kanoli oreo:
Naprej z nožem ločite nadev od piškotov in stresite piškote v mešalnik. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane droben prah. Pretresite v posodo ter dodajte moko in žlico rastlinske masti. Premešajte. Vmešajte jajce, dodajte dober deciliter vode, žlico kisa, maso pregnetite in iz nje oblikujte kepo (če je masa premokra, dodajte še malo moke, če je presuha, dodajte še malo vode). Pokrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. V skledo stresite sladkor v prahu, mu dodajte polovico žličke vaniljevega izvlečka, dober deciliter tople vode, 75 gramov rastlinske masti in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Prestavite v vrečko za okraševanje tort (lahko je tudi improvizirana) in na kratko postavite v hladilnik. Medtem na pomokani površini razvaljajte maso iz piškotov Oreo in iz nje izrežite kroge (glej video) ter jih s pomočjo tulca zvijte v palačinko. Cvrite 2 minuti v olju, ogretem na 360 stopinj Celzija. Ko se ‘palačinka’ ohladi, vstavite nadev. Za dekoracijo lahko nadrobite piškote in z drobtinami potresete kanole. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – tiramisu brez jajc:

Sestavine – tiramisu brez jajc:

  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 200 g krem sira (mascarpone)
  • 2 žlice šećera
  • dječji kolačići
  • kava
  • kakao
  • rum
  • maslac (po želji)
Tiramisu
Tiramisu

Postupak pripreme tiramisua bez jaja:
Šećer, slatko vrhnje i krem sir izmiksajte da dobijete kremastu masu. Potom baby kekse umočite u smjesu od kave s nekoliko kapi ruma, a dno tepsije obložite maslacem (može ga zamijeniti aluminijska folija koja se presavije preko ruba). Na sloj baby keksa nanesemo sloj kreme pa naizmjenično stavljamo keks i kremu koju također završimo kada postignemo potrebnu visinu. Stavimo na hladno da se masa stegne. Na kraju tiramisu pospite kakaom. Dobar tek!

Recept za valentinov – biskvit z marmelado:

Sestavine – biskvit z marmelado:

  • 4 jaja
  • 6-8 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice ulja
  • 4 žlice pekmeza
  • 1 žlica ruma (po želji)
  • kokosovo brašno
Biskvit
Biskvit

Postopek priprave biskvita z marmelado:
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a u drugoj posudi žumanjke pjenasto miksajte s vanilin šećerom, šećerom i rumom. U masu postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiješati snijeg. Sve izliti u podmazan pleh i cca. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva. Pričekajte da se biskvit malo ohladi pa ga premažite otopljenom marmeladom i pospite kokosovim brašnom. Narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!

Recepti za valentinovo – oreo kokice:

Sestavine – oreo kokice:

  • kokice
  • 15 piškotov Oreo
  • bele čokoladne solzice
  • prstohvat soli

Postopek priprave oreo kokic:
Piškote Oreo zmeljete v multipraktiku, da iz njih nastanejo drobtinice. Nekaj jih prihranite za pozneje, v preostanek pa zlijte stopljeno belo čokolado. Mešanico polijte po že pripravljenih kokicah, ki ste jih razporedili po pekaču, dodajte ščepec soli, premešajte in, dokler so še vlažne, posujte s preostankom drobtinic iz piškotov. Počakajte 15 minut, da se masa strdi, nalomite in postrezite. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – puhasti piškoti meringue:

Sestavine – puhasti piškoti meringue:

  • 2 bjelanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • žličica vinske kiseline (po želji)
Puhasti piškoti
Puhasti piškoti

Postopek priprave puhastih piškotov meringue:
Bjelanjke stavite u zdjelu i dodajte 3 žličice šećera i kamenac (potonji će učiniti masu čvršćom i glatkom). Počnite miješati ručnim mikserom, prvo polako, a zatim pojačajte brzinu. Miksajući postupno dodavati šećer. Mutimo dok ne dobijemo čvrst snijeg. Stavljamo u vrećicu za pečenje i njome prskamo hrpice na papir za pečenje kojim smo obložili pleh. Stavite to u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva i pecite snijeg od bjelanjaka 45 minuta. Nakon tri četvrt sata isključite pećnicu i ostavite da odstoji još sat vremena. Nakon tog vremena izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite da se ohlade. Desert je spreman. Dobar tek! Po želji snijeg možete obogatiti dodacima poput mljevenih lješnjaka ili aromom poput vanilije.

Recepti za valentinovo – puding z Nutello:

Sestavine – puding z Nutello:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 vrećica praška za puding od vanilije
  • 2-3 žlice šećera
  • 4 žlice Nutelle
Puding
Puding

Postopek priprave pudinga z Nutello:
Najprej zavremo mleko. V vmesnem času v posodi zmešamo prašek, sladkor in sedem žlic še hladnega mleka. Ko mleko zavre, vanj postopoma stresemo mešanico. Počakamo, da še enkrat zavre in se masa zgosti. Odstavimo. Med ohlajanjem puding vsakih pet minut dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. V skodelico nadevamo Nutello in čez  prelijemo puding. Po želji postrežemo s sladko smetano. Pa veselo sladkanje!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.