Na Poljanski 11 v Ljubljani je svoja vrata odprla Luda – okrepčevalnica, ki poskrbi za vse, ki si v času kosila zaželijo nepretencioznega ščepca prefinjenosti in kapljico organske vinske kapljice. V petek vabi na intimno večerjo, gosti pa tudi zasebne pojedine.
Poljanska 11
Ljubljana
tor - pet: 11:30 - 17:00
Večerja
pet: 19:00 - 22:30
Luda sta Urška in Luka, ljubitelja gastronomije, ki sta pred odprtjem popolnoma svoje restavracije izkušnje na področju kulinarike nabirala pri Gregu Vračku, preko organizacije pop up restavracije Dada in s sodelovanjem pri kolektivu Trapez, s katerim sta v letu 2013 izpeljala več kot 30 dogodkov povezanih s hrano. Oborožena z znanjem in polna navdušenja sta se odločila za odprtje Lude, kjer nam od torka do petka postrežeta z jedmi, ki bi jih tudi sama želela dobiti na mizo. Ludin jedilnik se spreminja iz tedna v teden, na njem pa se vedno znajdejo prvovstne jedi, ki odražajo sezono, prostor in njun svojstven pogled na gastronomijo. Urška in Luka skrbno izbirata dobavitelje in se trudita, da večinoma uporabljata le ekološko pridelane sestavine. Med obroki v Ludi postrežeta hrustljav kruh Osam pekara, zelišča “nabereta” pri Zeliščni kmetiji Aelita, ekološko pridelano zelenjavo jima priskrbita Kmetija Pogonik in Vegetka, za omamno dišečo kavo pa poskrbi poznavalec kave Tine Čokl. Vsa vina v Ludi so organska vina iz vinskih kleti slovenskih vinarjev, ki se klasičnemu pridelovanja vina upirajo. Zavedata se, da je pred njima še veliko nabiranja izkušenj in zato verjameta, da bo Luda vedno boljša. Njuna prva želja je, da gostje pri njima uživajo, in da v nepretencioznem vzdušju ter po dostopnih cenah okusijo skrbno pripravljene jedi in izbrana vina, ki po splošno sprejetem mnenju sodijo v drage in formalne restavracije. Do gastronomije čutita veliko spoštovanje, do gostov pa odgovornost, da jim dostavita želeno izkušnjo.
Više informacija:
www.luda.si i info@luda.si