Španjolski temperament smatra se vrućim, pa za hladnih dana idemo u španjolski restoran Ole u Mariboru. Pozivaju nas nedavno renovirani prostori. Kad sve to zaokružimo hranom inspiriranom španjolskom, ni hladna zima više nam neće smetati. Španjolci poznaju mala jela ili tapase, koji u...
Nasipna ulica 68
Maribor
Španski temperament velja za vročega, zato se v mrzlih dneh odpravimo v špansko restavracijo Ole v Mariboru. Nedavno prenovljeni prostori nas kar sami vabijo. Ko vse to zaokrožimo še s špansko navdihnjeno hrano, nas niti mrzla zima ne bo več motila. Španci poznajo male jedi ali tapas, ki jih v Mariboru dobimo v hladni ali topli izvedbi, od pršuta, mariniranih oliv, do perutničk, školjk ali česnovega kruha. Ker je zunaj že zelo mrzlo, nas bo pogrela juha, morda brokolijeva z lososom, česnova ali čebulna juha. Španci so poznani po morski hrani, zato se tudi v mariborski španski kuhinji držijo tega pravila. Ena bolj znanih jedi z morskimi sadeži je paella, naročimo pa lahko tudi ribe ali lignje, seveda ne manjka niti mesnih dobrot. Za prave jedce bo idealen zrezek gigante, drugi pa se bomo zadovoljili z ostalo mesno ponudbo. Med brezmesnimi jedmi lahko izberemo paniran sir s paradižnikovo salso ali katero od solat, morda celo kanarsko z ananasom in bananami. Če ne bomo izbrali med jedmi z menija, nam v Ole pripravijo dnevne malice in kosila. Vsak mesec v letu je tudi tematsko obarvan: naj gre za zaljubljeno Valentinov februar, poletni festival lignjev ali novembrsko zgodbo o vinu in trti. V vsakem mesecu bomo prav gotovo našli del španskega temperamenta, ki bo ustrezal tudi nam.