fbpx

Recept: cheesecake s kuhanim vinom, pravi prosinački desert

Kako pripremiti svečanu verziju popularne torte od sira? Jednostavno, u to dodate kuhano vino. Cheesecake s kuhanim vinom nedvojbeno će impresionirati vaše goste.

Želite pripraviti praznični cheesecake? Potem poskusite s cheesecakom s kuhanim vinom. Morda se vam zdi kombinacija nenavadna, a je kljub temu zelo, zelo okusna.

Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.
Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.

Sastojci

  • 350 gramov piškotov Digestive s temno čokolado (lahko podobni čokoladni piškoti, ki bodo ustvarili dobro dno za cheesecake)
  • 75 stopljenega masla
  • 2 žlice kakaa
  • 6 ½ listov želatine
  • 350 gramov sira mascarpone
  • 250 gramov kisle smetane
  • ½ žličice cimeta
  • 2 jajeta srednje veličine
  • 115 gramov sladkorja v prahu
  • 175 ml rdečega kuhanega vina
  • 100 gramov stopljene temne čokolade

Priprema

Pripravite pekač za cheesecake. Zdrobite piškote v fine drobtine ter dodajte mleto maslo in kakav ter dobro premešajte. Maso razporedite po pekaču in jo pritisnite ob pekač, da se enakomerno razporedi in ustvari trdno dno za nadev. Naj se hladi 30 minut.

5 listov želatine namočite v hladni vodi in pustite 5 minut, da se zmehča. Medtem zmešajte mascarpone in kislo smetano. Želatino vzemite iz vode in iztisnite presežek vode. V manjši ponvi jo na majhnem ognju stopite (mešajte približno 2 minuti). Odstranite z ognja, dodajte mešanico mascarpona in kisle smetane ter cimet. Mešajte, da dobite gladko in homogeno maso. S pomočjo električnega mešalnika zmešajte jajca in 100 g sladkorja (približno 4 minute). Dodajte mešanici želatine, sira in kisle smetane. Nadev razporedite po testu in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure.

Preostalo želatino namočite v mrzlo vodo za 5 minut. Medtem ko se namaka, počasi zagrejte kuhano vino. Z želatine odlijte odvečno vodo in iz nje dodatno iztisnite odvečno vodo. Dodajte k toplemu vino, vključno s preostalim sladkorjem in mešajte, da se želatina popolnoma stopi. Pustite, da se mešanica ohladi. Ko je hladna, ko previdno prelijte čez cheesecake. Prestavite v hladilnik, da se dodatno ohladi (2 do 3 ure).

Stopljeno čokolado razmažite po večjem krožniku. Postavite v hladilnik za 2 minuti, da se čokolada učvrsti, ampak ne strdi popolnoma. S pomočjo manjšega noža in z rezilom stran od vas, naredite večje čokoladne ostružke ali spiralice. Če se zlomijo, pustite čokolado pri sobni temperature 30 sekund. Če postane premehka, jo postavite v zamrzovalnik za največ 1 minuto. S čokoladnimi ostružki oziroma spiralicami okrasite cheesecake. Pa sladek dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.