Pečeni kukuruz jednostavan je međuobrok, ali može biti i ukusna večera. Iako najbolje radi kad se natakne na štapić i peče na vatri, nemamo uvijek tu mogućnost, što ne znači da si ne možemo priuštiti pečeni kukuruz. Može se pripremiti i u pećnici, a bit će jednako ukusan!
S poletjem je povezana tudi pečena koruza, ki si jo najraje privoščimo pečeno nad ognjem. Ker pa odprtega ognja oz. žara ni vedno v bližini, je dobro poznati alternativo. In alternativa je peka koruze v pečici oz. mikrovalovki.
ČITAJ VIŠE: Recept: Rösti – pljeskavice od krumpira
V nadaljevanju si preberite, kako lahko pečeno koruzo pripravimo v pečici. Še prej pa to. Zrelost koruze preverimo tako, da stisnemo zrno. Če se iz njega pocedi mlečen sok, je koruza zrela.
Recept za pečeno koruzo:
Sestavine za pečeno koruzo:
- koruzni storži
- sol
- maslac
Postopek priprave pečene koruze iz pečice:
Koruzne storže prerežemo na dva ali tri dele (odvisno od velikosti storža) in vsakega razpolovimo. S ploskim delom navzdol jih položimo na pekač ter premažemo z maslom in majčkeno posolimo. Na pečici (ali mikrovalovki) izberemo možnost žar in pečemo 20 minut. Če želite, lahko koruzo nato ovijete s slanino ali namesto navadnega masla uporabite katero drugo ali pa česen, olivno olje … Pa dober tek!