fbpx

Recept: proljetna salata

Recept: proljetna salata

Spomladanska solata razveseli prav vsakogar. Na krožnik prinese svežino in obudi brbončice s svojim prvinskim okusom. Tokrat smo se malce poigrali z ustvarjalnostjo.

Se je to pomlad na vašem krožniku že znašla spomladanska solata? Spodnjemu načrtu lahko dodate tudi katero drugo spomladansko zelenjavo. Popečeni šparglji ili rotkvice so dober dodatek. Mmm … omamnega okusa je, pokusite.

ČITAJ VIŠE: Recept: jednostavna juha od koprive

Recept: proljetna salata
Recept: proljetna salata

Recept: proljetna salata

Sestavine za spomladansko solato:

  • 1 radič
  • 1/2 glave zelene solate
  • 1 skodelica mladega brokolija
  • 1 vložena rdeča pesa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • vlasac
  • listi mete
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar

 Sestavine za solatni preliv:

  • 1 krumpir
  • 1/4 olupljene čebule
  • 1 1/2 stroka česna
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • sveža zelišča
  • 1/2 žličke morske soli
  • svježe mljeveni crni papar

Priprava spomladanske solate s piščancem:

Olupljen krompir, narezan na manjše kose, čebulo in česen položite v lonec s soljeno hladno vodo. Pristavite na ogenj in kuhajte približno 20 minut. Nato kuhane sestavine odcedite. Odlijte 150 ml vode, v kateri ste kuhali krompir, čebulo in česen, saj jo boste potrebovali pri nadaljnji pripravi jedi.
V sekljalnik dajte krompir, čebulo, česen, prihranjeno vodo, olje, gorčico, balzamični kis in sveža zelišča. Dobro premešajte do te mere, da dobite tekočo zmes. Solite in poprajte po okusu. Tako, preliv je pripravljen.
Radič in solatne liste očistite. Sesekljajte drobnjak. Brokoli operite in ga natrgajte na koščke.
Solatne lističe, zelenjavo in zelišča prelijete s prelivom. Potrosite z zelišči. Na vrh se lepo podajo tudi poširana jajčka. Pa dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.